Panasonic Corp, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, si-a marit estimarile privind evolutia vanzarilor in acest an si mizeaza pe o crestere a profitului operational cu 270 miliarde de yeni (2,75 mld. dolari), dupa ce anterior anunta ca mizeaza pe o crestere de 2,5 miliarde de dolari.

Evolutia favorabila a producatorului japonez va veni in special din sectorul automotive, unde Panasonic si-a intensificat prezenta in ultimul an, noteaza Reuters.
Dupa o serie de restructurari masive ale grupului, care au presupus un val de concedieri, inchiderea subsidiarelor producatoare de plasme TV sau divizia de smartphone-uri, compania japoneza a raportat in ultimul trimestru un profit net de 61,5 miliarde de yeni (620 milioane de dolari).
Grupul japonez a anuntat in aceasta saptamana ca va creste productia de baterii de lithium destinate producatorului american de automobile Tesla, ceea ce inseamna circa doua miliarde de unitati pentru urmatorii patru ani, un pas urias, de peste 10 ori mai mare decat volumul produs in ultimii doi ani.
Panasonic este unul dintre cei mai importanti producatori de electronice din lume, pe o piata unde mai rivalizeaza cu Sony, Philips, Samsung sau LG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri