Peste 55% dintre firmele din Romania folosesc inca Windows Server 2003, iar clientii sunt inca dificil de convins sa treaca la Windows Server 2012 R2, noua versiune de servere a companiei, a declarat Marius Filipas, server & tools business group lead in cadrul filialei locale a Microsoft.

“Companiile cu peste 250 de computere sunt cei mai mari consumatori de servere in Romania si ei iti influenteaza major businessul. Pe de alta parte, in jur de 80% dintre companiile cu pana in 25 de calculatoare nu au servere si folosesc inca stick-uri de memorie pentru a-si transfera datele. In aceste companii care nu au servere, primul lucru pe care trebuie sa-l faca managerii este sa isi securizeze datele. De asemenea, pentru a atrage clienti in acest segment trebuie sa investesti foarte mult in educatie”, a afirmat managerul.

In zona de mid-market, adica in cadrul companiilor intre 50-150 de calculatoare, managerii iau destul de dificil decizia a renunta la echipamentele actuale pentru ca ”orice schimbare induce frica, reticenta, comoditate”.

“ Problema e ca daca nu te schimbi, iti moare businessul, Am facut un studiu cu GFK anul trecut si i-am intrebat pe manageri care este primul proiect de IT la care se gandesc, iar pe primul loc era virtualizarea. Se duc in zona aceasta, dar nu o fac in mod natural, se intreaba de ce au nevoie de asa ceva”, explica Filipas.

Virtualizarea este o tehnologie prin care informatiile de pe mai multe servere, chiar sute ori mii, pot fi stocate pe un singur server.

Afla mai multe din textul:

Filipas, Microsoft: 80% dintre firmele cu pana in 25 de PC-uri nu au servere si folosesc stick-uri de memorie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri