LG Electronics, aduce pe piata din Romania expertiza 3G, prin introducerea pe piata locala a terminalului 3G business, KU730.
Primul terminal LG 3G din Romania, KU730 a fost recent evidentiat in cadrul congresului mondial 3G care a avut loc la Barcelona, fiind unul dintre cele mai complexe terminale 3G propuse de LG pentru piata locala: un terminal multibanda UMTS EDGE echipat cu doua camere foto de foarte buna calitate, care permit apeluri video si fotografierea fara a mai intoarce telefonul.

Pachetul muzical dispune de un multimedia player incorporat pentru MP3, MPEG4, AAC, AAC+ si video streaming, care permite oamenilor de afaceri folosirea internetului, urmarirea stirilor sau obtinerea ultimelor informatii despre calatoriile de afaceri. Acest model dispune de functii multitasking, care permit utilizatorului sa telefoneze si sa priveasca un clip in acelasi timp sau sa navigheze pe net in timp ce asculta muzica in format mp3. Totodata tehnologia Bluetooth asigura o conectare mai usoara si un transfer rapid al datelor.

Momentul intrarii pe piata 3G a fost determinat de ultimele evolutii ale pietii locale. Pe de o parte, aceasta alegere a fost influentata de potentialul pietei locale in ce priveste capacitatea de dezvoltare a serviciilor 3G, oferite acum de doi mari operatori, iar pe de alta parte de o tendinta marcata a consumatorilor de a se orienta spre produse care au depasit nivelul de simple dispozitive comunicationale, constituindu-se in adevarate pachete de entertainment.

Observam deschiderea tot mai accentuata a consumatorilor in sensul trairii unei experiente hi-tech prin achizitionarea de gadget-uri multi-task, ceea ce ne determina sa estimam o crestere a pietei locale de telefoane mobile de 30%, din care un procent de 8-10% va fi ocupat de segmentul premium.

Cu toate ca astazi piata 3G s-a dezvoltat foarte mult, investitiile importante realizate de LG in urma cu 5 ani in sectorul 3G ii mentin o pozitie de deschizator de drumuri.

Compania LGElectronics este pregatita sa aduca in Romania tot know-how-ul implicat de aceasta tehnolgie si suntem optimisti in ceea ce priveste raspunsul pietei la terminalele LG 3G . a declarat dl. Han Khyu, presedinte LG Electronics Romania.

Printre modelele oferite de LG Electronics care au revolutionat tehnologia 3G la nivel mondial se numara modelul LG-SB120, primul terminal DMB din lume cu activare prin satelit si ecran rotativ de 360 de grade, modelul V-9000, primul terminal DMB terestru interactiv 3G, si nu in ultimul rand, modelul SB-130, primul terminal DMB cu activare prin satelit si dotat cu functia Time Machine, care permite vizionarea neintrerupta a emisiunilor TV chiar si atunci cand se preia apelul.

Angajamentul LG in ceea ce priveste cercetarea si dezvoltarea, a contribuit la evolutia intregului sector al telefoniei mobile in toata lumea. Ca urmare a acestui angajament, LG Electronics a castigat o cota de piata tot mai mare la nivel international, de la lansarea operatiunilor CDMA in 1996 vanzarile LG Electronics cunoscand o crestere medie de peste 56% pe an, LG reprezentand brandul care a inregistrat cea mai mare crestere pe segmentul de telefoane mobile.

Ca jucator relativ recent in comparatie cu alti producatori GSM, LG a vizat o strategie bazata mai degraba pe tehnologia UMTS decat pe tehnologia deja existenta, devenind lider in domeniul UMTS inca din anul 2004. LG s-a impus ca lider 3G in Europa, prin consolidarea parteneriatului cu operatorul Hutchison pentru furnizarea de mobile bazate pe tehnologia UMTS, ceea ce reafirma reputatia LG si expertiza pe care o aduce in domeniul 3G.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri