Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a prelungit cu 14 zile, pana pe 21 noiembrie, la solicitarea potentialilor investitori, perioada in care pot fi depuse ofertele pentru furnizarea de servicii de consultanta in vederea vanzarii participatiei detinuta de stat la Romtelecom.

"Anuntul a fost publicat in data de 7 octombrie pe site-ul MSI, in presa de specialitate internationala si romaneasca, termenul initial fiind 7 noiembrie. Termenul limita de depunere si deschidere a ofertelor a fost prelungit pana la data de 21 noiembrie, la solicitarea potentialilor ofertanti, in vederea finalizarii elaborarii ofertelor si a organizarii unor consultari interne aprofundate cu toti factorii de decizie implicati. Data deschiderii ofertelor a fost, de asemenea, decalata, urmand a avea loc pe 21 noiembrie 2013, ora 14:00, la sediul MSI, iar termenul in care pot fi solicitate clarificari a fost prelungit pana pe 14 noiembrie 2013, ora 17:00”, scrie Mediafax.

Celelalte conditii din anuntul de participare raman neschimbate.

Firmele intersate trebuie sa dovedeasca ca au participat in ultimii 10 ani in calitate de consultant in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde de lei sau au finalizat un contract de consultanta cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde de lei la companii de stat.

O alta cerinta este ca ofertantii sa fi participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni cumulate in mediul privat in valoare de cel putin 500 milioane de lei.

Criteriile de selectare sunt alternative si, in cazul unui consortiu/asociere, autoritatea contractanta solicita indeplinirea oricaruia din aceste criterii de catre cel putin un membru al asocierii/consortiului.

"Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca in ultimii trei ani au realizat o cifra medie de afaceri de minim un miliard de lei. In cazul unui consortiu/asociere, se solicita indeplinirea acestui criteriu de catre cel putin un membru al asocierii/consortiului. De asemenea, viitorii ofertanti trebuie sa nu fi avut, in ultimii trei ani, contracte de consultanta incheiate cu Romtelecom, Cosmote Romania si Hellenic Telecommunications Organization (OTE)", se mai spune in anunt.

Documentatia licitatiei costa 10.000 de euro.

Atributiile consultantului vor consta in acordarea de asistenta specializata pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor proceselor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare, se mai spune in comunicat.
Participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare de 2,3 milioane de lei.

Statul a mai incercat sa privatizeze Romtelecom si in 2005 si in 2008, dar ambele initiative au esuat.

Pachetul majoritar de actiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine 54,01% din capital din anul 2001.

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni pentru 675 milioane de dolari. Grupul elen a devenit actionar majoritar la operatorul roman in 2003, sporindu-si participatia la 54,01% din capital, contra sumei de 273 milioane de dolari.

Romtelecom este actionar la Cosmote Romania, al treilea operator local de telefonie mobila, cu o participatie de 30%, si la NextGen Communications, o companie care activeaza pe piata telecom din 2008, unde detine toate actiunile.

NextGen furnizeza servicii de internet, televiziune prin cablu si telefonie fixa in peste 120 de localitati urbane si rurale.

Datele ministerului privind situatia financiara a Romtelecom in ultimii trei ani releva ca in 2010 a fost inregistrata o pierdere de 232,02 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,02 miliarde de lei.

In 2011, pierderea companiei a urcat la la 884,64 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de lei, in timp ce in 2012 a fost inregistrat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,73 miliarde de lei.

La finele anului 2012, Romtelecom avea 6.850 de salariati.

Principalii concurenti ai companiei sunt RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri