Google, impreuna cu al sau sistem de operare Android, au ajuns sa domine categoric piata de smartphone-uri in T3, cu 80% cota de piata, urmat la o distanta considerabila de iOS-ul celor de la Apple (12,9%) si de Windows Phone, care ajunge la 3,6%, potrivit companiei de cercetare IDC.

Vanzarile de smartphone-uri din trimestrul precedent au crescut cu 40% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar au existat o serie de schimbari in piata.
BlackBerry si propriul sau sistem de operare au cunoscut cel mai mare declin de pana acum, ocupand numai 1,7% din piata (4,5 milioane de smarphone-uri), in timp ce Windows Phone a cunoscut o crestere de 156%, echivalentul a 9,5 milioane de terminale.
Din cele aproape 10 milioane de smartphone-uri cu WP vandute in T3, o pondere covarsitoare – de peste 90% este reprezentata de terminalele Nokia (93,2%).
De cealalta parte, Apple a reusit 33 de milioane de smartphone-uri in cel de-al treilea trimestru, cu 25% mai multe decat in T3 din 2012, in timp ce vanzarile de terminale cu Android au cunoscut o crestere de 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
De cel mai mare succes pe piata terminalelor echipate cu Android s-a bucurat producatorul sud-corean Samsung Electronics, companie care asigura 40% din vanzarile de terminale cu Android, fiind de asemenea si cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri