Vanzarile de smartphone-uri la nivel global au crescut cu aproape 46% in trimestrul al treilea, la 250,2 milioane de unitati, dupa accelerarea unui trend de inlocuire cu modele noi a telefoanelor cu functii de baza pe piete precum China si America Latina, potrivit firmei de cercetare Gartner.

Piata telefoanelor mobile, care include si smartphone-urile, a urcat cu mai putin de 6% in trimestrul al treilea, la 455,6 milioane de unitati. Smartphone-urile au reprezentat in aceasta perioada 55% din vanzarile totale.

"Vanzarile de telefoane cu functii de baza au continuat sa scada, cu un declin mai accentuat pe piete unde pretul mediu de vanzare pentru astfel de telefoane este mai apropiat de cel al smartphone-urilor accesibile", a afirmat Anshul Gupta, analist la Gartner, citat de New York Times.

Vanzarile de smartphone-uri se vor situa la aproape 1 miliard de unitati pe ansamblul intregului an 2013, a afirmat Gupta.

Samsung a pastrat prima pozitie pe piata smartphone in trimestrul al treilea, cu o cota de 32,1% din vanzari. Livrarile grupului sud-coreean au crescut de la 55 de milioane de smartphone-uri in trimestrul al treilea al anului trecut la 80,36 milioane in aceeasi perioada din acest an, scrie Mediafax.

Apple a vandut 30,33 milioane de smartphone-uri, in crestere cu 23,2% fata de perioada iulie-septembrie a anului precedent, insa cota de piata a companiei americane a scazut in perioada analizata de la 14,3% la 12,1%.

Noile modele lansate de companie, iPhone 5S si iPhone 5C, nu au avut un impact major asupra pozitiei Apple, intrucat ambele au intrat la vanzare in septembrie, ultima luna din trimestrul al treilea.

Compania chineza Lenovo a ocupat locul al treilea, cu o cota de piata de 5,1%, inaintea LG Electronics si Huawei.

Din totalul celor peste 250 de milioane de smartphone-uri vandute la nivel global in trimestrul al treilea, 81,9% ruleaza sistemul de operare Android , in timp ce 12,1% utilizeaza iOS al Apple, iar 3,6% Windows Mobile, produs de Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri