Hewlett-Packard (HP) a raportat pentru al patrulea trimestru al anului fiscal, incheiat la 31 octombrie, un profit net de 1,4 miliarde de dolari, fata de o pierdere de 6,8 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut, evolutie datorata in principal cererii din partea companiilor.

Actiunile producatorului american de computere au crescut cu pana la 8,3% in prelungirea sedintei de tranzactionare pe bursa de la New York, veniturile si profitul companiei depasind estimarile analistilor de pe Wall Street, transmite Bloomberg.

Veniturile HP au coborat usor in perioada august-octombrie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2012-2013, la 29,1 miliarde de dolari, fata de 29,9 miliarde de dolari in intervalul corespunzator al anului trecut, scrie Mediafax.

In anul fiscal 2013, incheiat la 31 octombrie, compania a inregistrat venituri de 112,3 miliarde de dolari, in scadere cu 6,7% de la 120,35 miliarde de dolari.

HP a raportat pentru anul fiscal 2013 un profit net de 5,11 miliarde de dolari, fata de o pierdere de 12,65 miliarde de dolari in anul anterior, cauzata in principal de o depreciere de 8,8 miliarde de dolari inregistrata fata de o companie din grup, dezvoltatorul de software Autonomy, dupa declansarea unei investigatii privind posibile fraude contabile la aceasta subsidiara.

Directorul general al HP, Meg Whitman, a declarat intr-o conferinta cu analistii ca anticipeaza dificultati in urmatorul an, pe fondul situatiei economice slabe de pe unele piete din afara SUA.

Marja de profit operational a companiei a scazut cu 1,4 puncte procentuale in al patrulea trimestru fiscal, la 9%, din cauza impactului concurentei dure asupra preturilor.

HP a inregistrat cresteri predominant zona corporate - computere, servere si servicii de retea pentru companii, dar afacerile in zona PC-urilor, imprimantelor si serviciilor de consultanta si suport tehnic au scazut.

Directorul financiar al companiei, Cathie Lesjak, a afirmat ca ar putea urma noi masuri de reducere a cheltuielilor, deoarece piata este volatila si prezinta conditii dificile. HP a renuntat la 29.000 de posturi in urma crizei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri