Incepand cu anul viitor diferenta de pret intre brandurile straine si cele romanesti, cel putin in ceea ce priveste echipamentele mobile, nu se vor mai simtit atat de mult ca in ultimii ani, este de parere Aurel Netin, directorul general Lenovo Romania, filiala locala a celui mai mare producator de PC-uri la nivel local si global.

“Preturile, in special in randul echipamentelor mobile, vor continua sa scada, iar tendinta generala a producatorilor este de a se alinia la un anumit nivel. Din 2014 jucatorii vor continua sa reduca preturile, fiind o consecinta a pietei locale, extrem de sensibila la pret”, a precizat Netin intr-o discutie cu wall-street.ro.
El a precizat ca in ciuda unei scaderi a preturilor pe piata locala nu se va face rabat la calitatea produselor.
Lenovo a lansat tabletele Yoga de 8 si 10 inch, doua modele in care producatorul isi pune mari sperante atat la nivel global cat si local.
“Noi suntem prezenti pe segmentul tabletelor in Romania de circa un an de zile. Dispozitivele mobile au cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimul an si tocmai de aceea ne asteptam ca noile modele lansate sa fie bine primite in randul utilizatorilor. Ne asteptam ca numai in luna decembrie sa vindem circa 3.000 de unitati”, a mai spus seful Lenovo Romania.
Noua generatie de tablete lansata de Lenovo pe piata locala este promovata ca avand o autonomie de pana la 18 ore. Ea ruleaza sistemul de operare Android, atat modelul de 8 inch cat si cel de 10 inch au o rezolutie de 1280x800px, procesoare quad-core model MediaTek, iar pretul terminalelor mobile porneste de la 1.260 de lei si ajunge la 1.650 de lei pentru modelele de 10 inch si 3G incorporat.
“Ca o tendinta pe care am observat-o in randul tabletelor, ne asteptam ca piata modelelor de 7 inch sa creasca, estimam o stagnare a vanzarilor celor de 10 inch, in timp ce modelele de 8 si 9 inch vor cunoaste o scadere in urmatoarea perioada”, sustine Aurel Netin.

Pregatesc lansarea primului smartphone sub brand propriu la nivel local

Reprezentantul companiei a precizat ca se asteapta ca la inceputul anului viitor compania sa aduca in Romania si primul smartphone Lenovo, fiind prima piata din Uniunea Europeana in care va fi lansat.
“Vom intra si pe piata smartphone-urilor. Initial modelul K900 trebuia lansat la jumatatea acestui an, dar am amanat lansarea. Estimam ca vom aduce modelul in prima parte a anului viitor, cel mai probabil in luna februarie, dar inca nu este nimic sigur”.

Vanzari cu 50% mai mari de Black Friday

Editia din acest an a Black Friday, cel mai mare eveniment al reducerilor din an care in 2013 s-a desfasurat pe parcursul unei intregi saptamani in cazul anumitor retaileri, a adus chinezilor de la Lenovo vanzari in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“In campania Black Friday de anul acesta am inregistrat vanzari cu 50% mai mari fata de 2012, cand ne-am limitat doar la o singura zi. Spre exemplu, la ora 8:30, pe site-ul eMAG.ro tot stocul de laptop-uri Lenovo era deja epuizat”, a conchis Netin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri