Lantul german Aldi, principalul concurent al LIDL in Germania, urmeaza modelul retailului britanic al Tesco si pregateste lansarea unei tablete sub brand propriu, un dispozitiv al carui pret va fi de 95 de euro, scrie The Guardian.

Medion Lifetab E7316 este o tableta de 7 inch echipata cu sistemul de operare Android, care pe acelasi segment de pret rivalizeaza cu populara Nexus 7, Amazon Kindle Fire sau cu tableta Hudl, dezvoltata de catre retailerul britanic Tesco, cu un pret de circa 150 de euro.
Chiar daca rivalizeaza cu cele trei tablete pe acelasi segment de pret, noul gadget nu exceleaza insa la capitolul performanta.
Comparat cu tableta Hudl dezvoltata de catre Tesco, Medion Lifetab dispune de o rezolutie mai slaba, o capacitate de stocare injumatatita, un procesor mai slab si o autonomie ceva mai scazuta.
Disponibila doar pe negru, tableta dezvoltata de catre Aldi ofera acces la magazinul virtual Google Play si poate rula cele peste 850.000 de aplicatii disponibile.
Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie si prima companie din domeniu care si-a deschis un magazin online, a reusit ca in numai trei luni sa vanda 300.000 de tablete Hudl, un adevarat succes pe piata
Numai in primele zile de la lansare, tableta Hudl a fost cumparata de peste 35.000 de utilizatori.
Tableta de 7 inch a avut la lansare un pret de 140 de euro, iar pentru abonatii Tesco avea un pret ceva mai mic.
Dispozitivul mobil lansat de Tesco, care ruleaza sistemul de operare Android, s-a bucurat de review-uri pozitive din partea criticilor care, in ciuda unui pret relativ scazut au laudat constructia solida, calitatea ecranului si raportul calitate-pret.

O data cu succesul de care s-a bucurat prima generatie a tabletei, reprezentantii Tesco nu se opresc si pregatesc lansarea unui nou dispozitiv si in 2014, o tableta cu specificatii mai noi, dar cu un pret similar celui propus si la lansarea primei generatii Hudl.

Sursa foto: captura newscenter.de

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri