Google a achizitionat Boston Dynamics, o companie care construieste roboti ce imita miscarile umane si ale animalelor cu o viteza si o dexteritate uimitoare, scrie presa internationala.

“Privim catre urmatorul capitol in robotica si catre ceea ce se poate realiza in Google cu ajutorul lor”, a declarat co-fondatorul Boston Dynamics, Marc Raibert.

Boston Dynamics este a opta companie de robotica achizitionata de Google in ultimele sase luni. Google a numit pe fostul director Android, Andy Rubin, ca lider pe proiectele de robotica ale companiei.

Pe canalul de YouTube, Boston Dynamics are videoclipuri impresionante, unele chiar infricosatoare, ce captureaza miscarile robotilor. Printre ele se numara Wildcat, robot cu patru picioare care poate alerga pe orice tip de teren, Cheetah, care atinge viteze de pana la 28 de mile/ora si Petman, robot umanoid care poate pasi, se indoaie, ingenuncheaza aproape ca un om.

Mai mult, acesta din urma simuleaza fiziologia umana si la nivelul temperaturii componentelor, umiditatii si chiar transpira, conform companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri