Visa Europe, CaixaBank, Orange, Telefόnica si Vodafone au incheiat un parteneriat pentru a oferi servicii de plati contactless cu telefonul mobil in Spania, lansand astfel cel mai extins serviciu comercial de acest gen din Europa.

Incepand cu luna februarie 2014, clientii CaixaBank vor avea posibilitatea sa faca plati contactless cu telefonul mobil rapid si sigur, folosind aplicatia pentru plati contactless. Prin intermediul parteneriatului cu Orange, Telefόnica si Vodafone, datele cardului unui client CaixaBank care se inregistreaza pentru serviciul de plati mobile sunt criptate si stocate in siguranta pe o cartela SIM cu functionalitate contactless. Clientii vor putea utiliza apoi aplicatia CaixaBank mobile banking pentru a-si gestiona mai usor finantele si pentru a face plati contactless oriunde este afisat simbolul contactless Visa.

Orange, Telefόnica si Vodafone au impreuna o baza de clienti care reprezinta peste 80% din piata spaniola.

“Aceasta lansare de referinta constituie inca un exemplu privind capacitatea Visa de a reuni jucatori cheie pe piata pentru a oferi consumatorilor din Spania un nou si complex serviciu, pe care dorim sa il extindem in continuare in Spania si pe alte piete europene”, a declarat Nicolas Huss, CEO, Visa Europe.

Clientii CaixaBank vor putea face plati contactless cu telefonul mobil la oricare dintre cele peste 325.000 terminale contactless Visa din Spania sau cele 1,2 milioane de terminale contactless Visa din intreaga Europa. Spania este una dintre pietele cele mai dezvoltate din Europa in ceea ce priveste tehnologia contactless, cu peste 15 milioane de tranzactii Visa contactless facute in ultimele 12 luni.

Serviciul de plati mobile contactless va fi oferit de CaixaBank incepand cu luna ianuarie 2014 clientilor Orange, Telefόnica si Vodafone care fac frecvent plati contactless cu cardurile Visa. Serviciul ar urma sa fie disponibil pe scara larga in luna Februarie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri