Pana la finalul acestui an peste 285 de milioane de tablete de firma vor fi in uz la nivel global, potrivit estimarilor companiei de cercetare ABI Research.

Raportul ABI include numai producatorii de tablete cunoscuti la nivel global, printre care se numara Apple, Samsung, dar si ceilalti mari producatori din piata.
In SUA, peste 70 de milioane de tablete “brand” vor fi vandute pana la finalul anului, unul din patru americani detinand un astfel de gadget.
ABI arata in continuare ca iPad-ul este cea mai populara tableta din piata, dar echipamentele cu Android recupereaza terenul pierdut. Livrarile de tablete cu iOS vor reprezenta 51% pana la finalul acestui an, in timp ce dispozitivele cu Android vor reprezenta 40% din piata.
Este de asteptat ca terminalele mobile Apple sa aiba un trimestru “stralucit”, datorat vanzarilor iPad Air si Retina iPad mini din perioada Sarbatorilor de Craciun.
Totodata, este de asteptat ca Apple sa lanseze in cursul anului viitor o tableta de dimensiuni mai mari, cu un ecran de 12,9 inch, care ar putea purta denumirea de iPad Pro, relateaza BGR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri