S&T Software va avea rolul de a furniza solutii software pentru proiectele din cadrul Grupului si pentru oportunitatile identificate la nivel european
Continuand strategia bine definita de a se concentra cu determinare asupra furnizarii de servicii si solutii IT, S&T System Integration & Technology Distribution AG a anuntat deschiderea la Bucuresti unei noi subsidiare, S&T Software. Noua entitate are ca misiune asigurarea suportului software pentru toate entitatile din cadrul Grupului S&T, contribuind in acest fel la sporirea rolului pe care solutiile software le au in portofoliul S&T.

S&T Software a fost creata ca entitate separata a carui scop este asigurarea unui orientari puternice, la nivel de grup, pe zona serviciilor profesionale din sectorul high-end si constituie un raspuns la solicitarile clientilor pentru solutii software specifice diferitelor verticale industriale. Noua companie constituie, in acelasi timp, un raspuns la semnalele identificate in pietele IT din intreaga Europa si va oferi servicii de dezvoltare de software, consultanta si management de proiect.

in ceea ce priveste abordarea pietei locale, aceasta se va face ca si in prezent, S&T avand un singur mesaj catre clienti. Aceasta abordare va fi dublata de avantajul gestiuni mai bune a resurselor si a unei calitati superioare a serviciilor oferite. S&T Software va contribui la consolidarea pozitiei de lider dobandite de S&T in Romania.

Decizia de a deschide aceasta subsidiara in Romania are la baza nivelul inalt de pregatire a specialistilor romani, dublat de abilitatile de comunicare in mai multe limbi de circulatie internationala, precum si de preturile competitive si avantajul apropierii de clientii din Europa in comparatie cu concurentii asiatici.

Principala investitie a S&T Software este cea in capitalul uman, a tinut sa precizeze Victor Gradinescu, Managing Director S&T Software. O provocare pentru noi o constituie atragerea, evaluarea si selectarea competentelor din plan local, astfel incat echipa nou construita sa fie capabila sa ofere celorlalte companii din Grupul S&T raspunsuri optime si rapide pentru solicitarile legate de implementarile de proiecte in zona Europei Centrale si de Est, a adaugat Gradinescu.

Echipa S&T Software va numara pana la sfarsitul acestui an peste 60 de specialisti, iar parteneriatele cu alte companii de software din Romania vor permite extinderea numarului de dezvoltatori implicati in proiecte in functie de solicitarile proiectelor in derulare. Pentru a exploata resursele existente la nivel national, se va avea in vedere crearea unui numar de centre regionale care sa catalizeze expertiza disponibila in zonele respective. S&T Software se va baza si pe colaborarea cu alte firme de dezvoltare software din Romania.
Aparitia acestei entitati este in linie cu politica S&T de a pune un accent din ce in ce mai mare pe solutii si de a folosi sinergia existenta la nivelul intregului grup. in Romania, S&T s-a afirmat deja ca un furnizor de software care pune accentul pe calitate si eficienta, a declarat Bogdan Cocora, Managing Director S&T Romania.

Ne aflam intr-o conjunctura favorabila, ce ne ofera oportunitatea de a continua strategia adoptata la nivel de grup deoarece constatam o crestere insemnata a potentialului de afaceri al zonei in care actionam in directia solutiilor complexe ce includ dezvoltarea de software, a subliniat Dan Roman, Senior Vice President S&T.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri