Apple a cerut din nou la un tribunal din California interzicerea vanzarii a peste 20 de modele de smartphone-uri si tablete Samsung in SUA, precum Galaxy S 4G si Galaxy Tab 10.1, care au format obiectul unui proces anterior intre cele doua companii si care nu sunt inca prezente pe piata Americana, informeaza Mediafax.

Producatorul iPhone a cerut judecatorului districtual Lucy Koh din San Hose, California, sa interzica vanzarea produsele respective, dupa ce juratii au stabilit anul trecut ca acestea incalca patentele Apple. Koh a respins atunci cererea Apple de interzicere a vanzarii produselor Samsung incriminate, dar compania americana a avut partial castig de cauza la un tribunal federal, pe 18 noiembrie, transmite Bloomberg.

"Pretentia Samsung ca a oprit comercializarea modelelor care nu respecta patentele Apple nu elimina necesitatea ordinului de interdictie. Intrucat Samsung introduce frecvent noi produse pe piata, ordinul de interdictie este important pentru ca Apple sa poata combate orice viitoare incalcare a patentelor prin produse care difera doar prin colorit de cele interzise deja", se arata in plangerea Apple.

O curte federala de apel din Washington a decis ca Apple se poate concentra pe incalcarea patentelor referitoare la functiile smartphone-urilor, precum tehnologia multitouch, care au format obiectul procesului din 2012. Compania americana nu poate bloca insa produsele Samsung pentru incalcarea patentelor de design.

Cei doi mari producatori de smartphone-ui la nivel mondial au cheltuit sute de milioane de dolari cu procesele in care se acuza reciproc de copierea functiilor telefoanelor. Apple, care a deschis conflictul juridic in 2011, avea in trimestrul al treilea o cota de piata de 13%, iar Samsung de 31%, la nivel mondial, potrivit firmei de cercetare a pietei IDC.

Luna trecuta, Apple a castigat daune de 290 de milioane de dolari din partea Samsung, intr-un proces legat de cazul in care solicita interzicerea vanzarilor companiei sud-coreene. In 2012, Apple a obtinut despagubiri de 1,05 miliarde de dolari din partea Samsung, dar litigiul a continuat.

In prezent, daunele totale datorate de Samsung companiei americane se ridica la 930 milioane de dolari. Apple mai are un proces cu Samsung la un tribunal din Cupertino, California, referitor la modele mai noi ale producatorului sud-coreean, intre care Galaxy S III, care se va judeca in luna martie. Daca judecatorul Kohn va impune interzicerea modelelor mai vechi, atunci Apple poate sustine ca produsele mai noi sunt similare cu acestea, dar cu nume schimbate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri