LG Electronics, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, va renunta la productia de echipamente destinate segmentului de PC-uri si isi va concentra activitatea pe alte sectoare profitabile, precum cel al PC-urilor hibrid, al smartphone-urilor si tabletelor, scrie TheGuardian.

Oficialii companiei au ajuns la aceasta decizie dupa ce vanzarile de echipamente pentru PC-uri au scazut puternic in ultimii ani.
Compania de cercetare IDC subliniaza ca in ultimii trei ani vanzarile de echipamente LG destinate PC-urilor aproape s-au injumatatit, dupa ce in anul 2010 inregistra 1,65 milioane de dispozitive, in timp ce in 2013 se estimeaza ca se vor situa sub pragul de un milion de unitati.
Potrivit unei publicatii sud-coreene, compania a luat in calcul chiar si un exit total din zona de calculatoare dupa ce vanzarile au cunoscut scaderi puternice.
Totodata, managementul companiei sud-coreene planuieste ca pana in 2016 sa faca toate diviziile companiei profitabile sau altfel risca sa fie inchise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri