Calculatoarele a cel putin doua milioane de utilizatori ai Yahoo ar fi fost infectate cu un malware provenit din reclamele aparute pe pagina de start a motorului de cautare, la finalul anului trecut, relateaza The Guardian in editia electronica.

Virusul ar fi transformat o parte dintre calculatoare in “mine” ale monedei bitcoin, de unde hackerii ar fi putut bloca complet unitatile de calcul si le putea transforma in “sclave” ale Internetului.
Serviciul Yahoo a primit numeroase plangeri din partea utilizatorilor pentru modul in care a comunicat evolutia atacului.
Intr-o declaratie oficiala, reprezentantii Yahoo au subliniat ca in intervalul 31 decembrie – 3 ianuarie, serverele din Europa ar fi avut cateva probleme.
“Intre 31 decembrie 2013 si 3 ianuarie 2014 am intampinat probleme cu mai multe site-uri din Europa, unde anumite reclame nu au functionat in parametri optimi. Utilizatorii din America de Nord, zona Asia Pacific si cea a Americii Latine nu au fost afectati, nici utilizatorii dispozitivelor Apple sau a celor de platforme mobile”, sustin reprezentantii Yahoo.
Atacul de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate in ultimele zile ale anului trecut, iar tarile cele mai afectate de acest atac aparent "motivat financiar" au fost Romania, Marea Britanie si Franta, potrivit unei firme olandeze in domeniul securitatii pe Internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri