Managementul SIVECO, care si-a rascumparat la finalul anului trecut actiunile de la fondurile de investitii Enterprise Investors si Intel Capital, afirma in primele declaratii de dupa tranzactie ca printre cele mai importante obiective este continuarea extinderea internationale intr-un ritm alert.

Achizitia a fost finantata printr-un imprumut acordat de Raiffeisen Bank.

Astfel, managementul SIVECO format din Irina Socol, Alexandru Radasanu, Daniela Bichir, Aurora Crusti si Florin Ilia, unul dintre cei mai mari producatori locali de software, a rascumparat de la fondurile de private equity Enterprise Investors si Intel Capital pachetul de actiuni de 32,5% detinut din 2005 de cele doua fonduri de investitii la firma de software, arata datele de la Registrul Comertului.

Cele doua fonduri au platit in urma cu noua ani 12 milioane de dolari, constand in achizitie de actiuni si majorare de capital, pentru pachetul de 32,5% din actiunile companiei.

Irina Socol: Am decis sa ne valorificam noi atuurile si experienta

“Am invatat foarte mult din parteneriatul cu Intel si Enterprise Investors. Interesul investitorilor pentru compania noastra ne onoreaza, dar am decis sa ne valorificam noi insine atuurile si experienta castigata. Suntem optimisti ca vom sti sa impulsionam dezvoltarea afacerilor noastre pe piata locala si internationala”, declara Irina Socol (foto), cofondator, presedinte si CEO al SIVECO Romania.

Anul trecut SIVECO a fost o cifra de afaceri de 89 de milioane de dolari, comparativ cu 45 de milioane de dolari in 2005, anul achizitiei pachetului minoritar de cele doua fonduri.

Compania are in prezent proiecte in 27 de tari si detine un portofoliu de peste 1.500 de clienti pe piata locala si internationala. De asemenea, in ultimii noua ani producatorul de software a deschis cinci birouri de reprezentare comerciala in Bulgaria (din 2008), Emiratele Arabe Unite (din 2010), Belgia/Comisia Europeana (din 2011), Kazahstan (din 2012) si Turcia (din 2013).

Alexandru Radasanu: Vrem sa ne consolidam pozitia la nivel regional

“SIVECO Romania si-a castigat o reputatie solida pe piata din Europa, Orientul Mijlociu, in tarile CIS, in Africa de Nord si deruleaza peste 20 de contracte cu importante organizatii ale Comisiei Europene. Suntem convinsi ca, asa cum am reusit sa ne castigam pozitia de lider local IT si de lider regional in domeniul integrarii software, vom sti sa o si consolidam. Dorim sa continuam in ritm alert extinderea pe pietele straine”, afirma Alexandru Radasanu, cofondator si vicepresedinte pentru cercetare&dezvoltare al SIVECO Romania.

SIVECO Romania este principala companie romaneasca de software si unul dintre liderii regionali in domeniile solutiilor de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness.

„De la investitia noastra din 2005, am vazut cum SIVECO a crescut si a devenit unul dintre principalii jucatori in domeniul eLearning si al aplicatiilor software pentru companii”, a declarat Marcin Hejka, director al Intel Capital pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa si Rusia.

Cum arata actionariatul SIVECO:

Anterior tranzactiei incheiate pe 24 decembrie anul trecut, actionarii SIVECO Romania erau SIVECO Netherlands (Olanda), cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technology (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Radasanu - 7,62%, SIVECO Romania - 3,75%, Florin Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Aurora Crusti - 0,14%.

In prezent, pachetul de actiuni de 32,5% detinut anterior de PEF V si Intel Capital apartine Siveco International SA.

Actionarii companiei SIVECO International sunt SIVECO Netherlands (66.2%), Irina Socol (17.22%), Alexandru Radasanu (11,95%), Daniela Bichir (0,21%), Aurora Crusti (0,21%), Florin Ilia (4,21%), potrivit Registrului Comertului.

Infiintat in 1992, SIVECO este printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software din Romania, cu peste 1.300 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri