Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a dat miercuri in judecata doi competitori chinezi sub acuzatia de copiere ilegala de produs, informeaza Rompres.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Nokia, Thomas Jonsson, un tribunal din Beijing a acceptat sa audieze plangerile depuse de Nokia impotriva producatorilor chinezi de telefoane mobile Shenzhen Telsda Mobile Communication Industry Development Co. si Song Xun Da Zhong Ke Electronic Shenzhen. in actiunea juridica, Nokia a cerut instantei sa-i oblige pe cei doi producatori sa inceteze sa mai produca si sa mai comercializeze modele de telefoane mobile cu un design identic cu modelul Nokia 7260. in plus, compania finlandeza a cerut si despagubiri de 500.000 de yuani (aproximativ 62.500 dolari).

Procesul intentat de Nokia, prima sa actiune de acest fel in China, reprezinta o piatra de cotitura pentru grupul finlandez, care incearca sa-si mentina pozitia de lider pe cea mai mare piata de telefonie mobila din lume. in plus, actiunea se adauga si altor procese similare intentate de alte mari companii internationale care au cerut justitiei chineze sa protejeze proprietatea intelectuala si marcile inregistrate, acestea fiind principalele plangeri ale guvernelor si multinationalelor care fac afaceri in China.

Anul trecut, piata chineza a devenit cea mai mare piata din lume pentru Nokia, dupa ce vanzarile sale in China le-au depasit pe cele realizate in SUA. Cu peste 400 milioane utilizatori si aproximativ 100 milioane telefoane mobile vandute numai in ultimul an, China este cea mai mare piata de telefonie mobila din lume. Pentru a sublinia importanta pe care o acorda pietei chineze, piata pe care controleaza o cota de 27 de procente, Nokia a anuntat in luna mai 2006 ca va investi aproximativ 50 milioane euro (63 milioane dolari) pentru constructia unui nou sediu al diviziei sale chineze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri