Panasonic, unul dintre cei mai mari producatori japonezi de electronice din lume, va incepe productia in masa a “costumului robotic”, un echipament care va deveni disponibil de anul urmator si al carui pret se ridica la 4.800 de dolari.

Potrivit JapanDailyPress.com, noul dispozitiv se va purta peste imbracaminte si va asigura utilizatorului o putere suplimentara in ridicarea obiectelor cu greutate ridicata.

Panasonic sustine ca pana in 2015 circa 1.000 de astfel de unitati vor fi create.
In prima faza, dispozitivul va fi excelent pentru utilizarea pe durate scurte de timp – precum folosirea acestuia in cazul unor dezastre naturale sau operatiuni nucleare.
Costumul vine echipat cu o baterie tip Lithium-Ion de foarte mare capacitate, similara celei folosite calculatoare, iar actionarea lui se va face pe baza unui motor. De asemenea, costumul va recunoaste miscari de prindere si eliberare.
Totodata, Panasonic are in plan dezvoltarea unui concept de costum robotic care sa deserveasca in medii mai dificile, precum cele din cosmos sau subacvatice.
Chiar daca este inca in stadiu incipient, inventia si perfectionarea costumului robotic ar putea fi extrem de benefica intregii omeniri, mai ales in cazul unor situatii de urgenta.
Si Constantin Voiniciuc (foto stanga), un tanar din Romania, acum in varsta de 20 de ani, a dezvoltat o mana bionica denumita “Robo Hand”, despre care wall-street.ro a mai relatat intr-un material mai vechi.
Inventia sa a primit un premiu, iar mai multe detalii se pot gasi aici si aici.

Sursa foto: captura JapanDailyPress.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri