Agentia de spionaj a SUA colecta 200 de milioane de mesaje pe zi la nivel global, inclusiv din Europa si in special din Marea Britanie, conform unor rapoarte ale lui Edward Snowden, fost angajat NSA.

National Security Agency strangea zilnic 200 de milioane de mesaje din lume, acestea avand ca subiect planuri de calatorie, contacte si tranzactii realizate cu carduri de credit, conform presei internationale.

Cu numele de cod “Dishfire”, programul NSA colecta “aproape orice se putea”, scrie The Guardian, citand o investigatie a Channel 4 News care si-a bazat materialele pe date ale fostului contractor NSA, Edward Snowden.

Pe de alta parte, si agentia de spionaj a Marii Britanii, GCHQ s-a folosit de baza de date a NSA pentru a depista persoanele indezirabile din tara.

Snowden a subliniat in notite ca numerele de telefon din SUA erau ori sterse ulterior ori “minimizate”, in timp ce numerele din alte tari, inclusiv Marea Britanie, erau retinute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri