Verizon a devenit primul operator american major in domeniul telecomunicatiilor care a publicat un "raport in domeniul transparentei", in care dezvaluie ca in 2013 a primit 320.000 de solicitari de date numai in Statele Unite, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Verizon precizeaza totodata ca primit intre 1.000 si 2.000 de "scrisori de securitate nationala" din partea autroitatilor. Operatorul a primit, de asemenea, solicitari in alte 13 tari.

Gigantul telecomunicatiilor anunta luna trecuta ca vrea sa urmeze exemplul firmelor de Internet mari, ca Google, Apple sau Microsoft, care difuzeaza asemenea "rapoarte in domeniul transparentei".

Aceste companii sunt criticate dur, de la inceputul dezvaluirilor privind programele de supraveghere ale Guvernului american, care le solicita frecvent date despre utilizatori.

Operatorul AT&T a anuntat, de asemenea, ca va publica un raport de acest tip.

Verizon a subliniat ca cererile de date primite in 2013 in Statele Unite au la baza o hotarare judiciara, mandate de perchezitie sau solicitari urgente din partea autoritatilor.

"Nu divulgam informatii despre abonati, daca nu ne autorizeaza legea", afirma Verizon intr-un comunicat.

Operatorul adauga ca informatiile furnizate autoritatilor sunt similare celor pe care abonatii le primesc pe facturile la telefon.
In afara Statelor Unite, Verizon a primit cele mai numeroase cereri in Germania (2.996) si in Franta (1.347).

Operatorul nu a dezvaluit procentul cazurilor in care a dat curs solicitarilor autoritatilor, insa afirma ca a decis sa faca acest lucru in viitor.

Verizon mai anunta ca va refuza orice solicitare "vizibil invalida" sau care ar fi "prea larga, prea vaga".

Sursa foto: http://www.verizon.com/home/verizonglobalhome/ghp_landing.aspx

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri