LG Electronics, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume a ramas pe crestere si in 2013, veniturile companiei depasind 50 de miliarde de dolari (53.1 mld. dolari).

Profitul operational obtinut de producatorul sud-coreean de electronice s-a ridicat la 1,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul net (dupa achitarea taxelor) s-a cifrat la peste 200 de milioane de dolari.

Succesul de pe piata al smartphone-urilor LG G2 si Nexus 5 a facut ca cea mai importanta divizie pentru companie sa ramana cea a echipamentelor mobile, segment care a adus o crestere de circa 30%, la peste 11 miliarde de dolari, scrie presa internationala.

LG Electronics areusit numai in ultimul trimestru al anului trecut sa vanda13,2 milioane de telefoane mobile, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In ultimul trimestru al anului trecut, LG a obtinut venituri de 14 miliarde de dolari si un profit operational de 224 de milioane de dolari, insa compania a fost nevoita sa resimta o contractie de circa 60 de milioane de dolari a profitului net, ca urmare a costurilor foarte ridicate.

LG Electronics a revenit puternic in ultimii ani si s-a pozitionat pe piata producatorilor de electronice si electrocasnice drept una dintre cele mai inovatoare companii, participand la multe targuri de specialitate, unde rivalizeaza cu giganti tehnologici precum Samsung Electronics, Sony sau Panasonic.

Sursa foto: captura lg.com/cn/lgbrandshop/index

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri