Vanzarile te echipamente mobile echipate cu sistemul de operare Windows Phone s-au dublat in ultimul an, arata datele companiei de cercetare ABI Research.

In ultimul trimestru al anului trecut, Windows Phone a ocupat 10,9% din piata, de peste doua ori mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, cand sistemul de operare al celor de la Microsoft avea o cota de piata de 5,3%. La nivelul intregului an, cota de piata a Windows Phone s-a ridicat la 4%.
Potrivit companiei de cercetare ABI Reseach, vanzarile globale de smartphone-uri au crescut cu 38% in ultimul trimestru din 2013, la 287,8 milioane de unitati, iar marele castigator a fost sistemul de operare iOS dezvoltat de catre Apple, cu o crestere de 51% si o cota de piata de 18%.
Android, sistemul de operare mobil dezvoltat de catre Google, a inregistrat o crestere de numai 20% in T4, iar acest lucru i-a redus cota de piata de la 80%, la 77%.
La polul opus s-au situat canadienii de la BlackBerry, companie care a cunoscut o scadere de peste 50% a vanzarilor fata de al patrulea trimestru din 2012.
Mai multe statistici, in tabelul de mai jos!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri