Nu poti sa cresti un business la telefon sau prin Skype, trebuie sa mergi unde este nevoie si sa dai mana cu oamenii, a declarat Bogdan Putinica, vicepresedinte senior in cadrul Enea Software, o companie suedeza de software si servicii cu afaceri de circa 46,2 de milioane de euro la nivel global.

Putinica se ocupa de businessul pentru zona Europa si America de Nord si este singurul strain in board-ul de conducere al companiei suedeze.

„In fiecare luni merg la sedinta din Suedia si, cand ne intalnim, ei vorbesc in engleza datorita mie, pentru ca altfel ar putea vorbi in suedeza. Este o functie rara in Romania si o experienta extraordinara sa ai o functie globala, dar sa ramai in tara ta. In fiecare trimestru, ei imi zic sa ma mut in America, in Tokyo ori in Singapore, pentru ca o afacere globala are nevoie de oameni care sa fie la fata locului. Nu poti sa cresti un business la telefon sau prin Skype, trebuie sa mergi acolo sa dai mana cu oamenii. Dar aici este familia mea si as pleca doar cu familia. Iar mie imi place in Romania si le-am zis ca aici dau randament. Le-am zis sa stau aici si sa ma trimita sa semnez in strainatate cu Boeing, cu Airbus”, afirma Putinica.

Vicepresedintele Enea conduce un business in jurul a 25 de milioane de euro si circa 330-340 de angajati.

Aproximativ 260 dintre ei lucreaza in Romania, in centrul Enea Services din Bucuresti si creeaza in special software pentru echipamente medicale, industria financiara ori telecomunicatii. Tipul de soft pe care il dezvolta cei de la Enea se numeste embedded si se foloseste pentru produsele non-computere, adica pentru masini, telefoane, instrumente medicale, echipamente audio, jucarii, televizoare ori aplicatii de securitate.

Dintre cele aproximativ 25 de milioane de euro de care este responsabil Bogdan Putinica, in jur de 9 milioane de euro au fost obtinute anul trecut in centrul din Bucuresti, iar restul prin filialele din America de Nord.

Bogdan Putinica este cel care a fondat in anul 2000 impreuna cu Daniel Bogdan compania de software embedded IP Devel, care in 2006 a trecut printr-o tranzactie cu furnizorul de servicii de recrutare si leasing de personal Adecco, iar in 2008 a fost cumparata integral de grupul suedez de software si servicii Enea.

Afla mai multe din textul: Pranz cu unul dintre putinii romani care au trecut de la antreprenoriat la multinationala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri