Ministerul pentru Societatea Informationala va reanaliza ofertele Romsys, S&T si UTI Grup pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila, proiect estimat la 151,5 milioane lei (34,4 mil. euro), cu TVA, a decis Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

"Admite contestatiile depuse de S&T Romania si de UTI Grup. Anuleaza raportul procedurii si adresele de comunicare a rezultatului procedurii de achizitie publica, ca acte subsecvente ale raportului procedurii. Obliga autoritatea contractanta (Ministerul pentru Societatea Informationala - n.r.) sa reanalizeze ofertele depuse de Romsys, S&T Romania si UTI Grup. Dispune continuarea procedurii de achizitie publica, cu respectarea celor decise anterior", se arata intr-o decizie a CNSC adoptata la 6 februarie, scrie Mediafax.

Licitatia pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila a fost lansata de Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) in august 2013.

In a doua parte a lunii decembrie 2013, ministerul a anuntat ca a incheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila (SIIEASC).

"Castigatorul desemnat este asocierea formata din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, impreuna cu subcontractantii Technology Network Services, Quantrio Consulting si Star Storage, cu o propunere financiara de 94.999.664,00 lei, fara TVA (117,8 milioane de lei, cu TVA - n.r.)", se arata intr-un comunicat a MSI din 13 decembrie 2013.

La licitatie s-au inscris si consortiile formate din S&T Romania, Siveco Romania, Expert One Research SRL, Frontal Communications SRL si BCS Business Consulting Software SRL, precum si UTI Grup, CertSIGN si AM Project Design&Consulting SRL.

Oferta consortiului condus de S&T Romania s-a ridicat la 120.986.865,40 lei, fara TVA, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup la 121.650.794,48 lei, fara TVA, potrivit datelor ministerului.

Valoarea contractului a fost estimata la 151,5 milioane de lei, TVA inclusa (34,4 milioane de euro), conform anuntului de participare.

Spre finele anului trecut, S&T Romania si UTI Grup au contestat rezultatul licitatiei anuntat de minister.
Prin cererile depuse, disponibile pe www.e-licitatie.ro, S&T Romania si UTI Grup solicita Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor anularea raportului de evaluare a ofertelor si reevaluarea ofertei depuse de asocierea condusa de Romsys.

Cele doua firme sustin ca MSI ar fi trebuit sa respinga oferta Romsys, Indra Sistemas si Mercury 360 Communications pentru ca include doua asocieri, si nu una asa cum prevede OUG 34/2006.

Potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro, Romsys a incheiat doua acorduri de asociere, unul cu Indra Sistemas si altul cu Mercury 360 Communications.

"Astfel, se poate constata fara echivoc ca nu exista o «singura asociere» pentru depunerea unei oferte comune, in sensul prevazut de articolul 44, aliniatul 1 din OUG 34/2206, ci «oferta comuna» a fost depusa de doua «asocieri». Prin urmare, oferta depusa de socierea formata din Romsys (lider al asocierii), Indra Sistemas si Mercury 360 Communications, adica cele doua asocieri, trebuia sa fie exclusa din cadrul procedurii, in temeiul articolului 46, aliniatul 1, litera a) din OUG 34/2006 (...)", se arata in contestatia depusa de S&T Romania.
Cele doua firme mai sustin ca pretul ofertei Romsys este "unul neobisnuit de scazut" si ca ofertantul castigator nu a dovedit prin documente relevante ca il poate sustine.

"Potrivit OUG 34/2006 si HG 925/2006, acest pret apare ca fiind neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza sa fie executat, fiind inferior pragului de 80% din valoarea estimata a contractului de achizitie publica. Raportat la dispozitiile legale anterior mentionate, autoritatea contractanta avea obligatia de a clarifica daca ofertantul declarat castigator poate justifica pretul ofertat si daca poate sa indeplineasca in bune conditii obligatiile contractuale", se arata in cererea depusa de UTI Grup.

Oferta Romsys reprezinta 77,74% din valoarea estimata a contractului, in timp ce la S&T Romania si UTI Grup depaseste 99%.

In plus, UTI Grup sustine ca Romsys si S&T Romania nu au depus garantia de participare la licitatie, care s-a ridicat la 2.444.189 lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale este imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila.

In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de unitati teritorial administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

Totodata, se vor presta servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect, informare si publicitate pentru implementarea proiectului.

Printre beneficiarii proiectului se numara Directia Generala de Asistenta Sociala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Finantelor, Casa Nationala pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul National de Statistica, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Curtea de Conturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri