In Europa, este in derulare, de ani buni, cursa „inarmarii“ cu Internet de mare viteza broadband. Monitorizarea dezvoltarii acestei infrastructuri se face de catre Fibre to the Home Council Europe care are cateva cifre interesante despre Romania si restul tarilor. Marii absenti sunt Germania si Marea Britanie de la Internetul in banda larga.

Pana la sfarsitul anului 2013, 57 de tari din care 23 europene au depasit pragul de 1% al numarului de locuinte conectate prin fibra optica. In Romania, sunt in acest moment aproximativ 99 de mii de utilizatori conectati astfel. Exista doua aspecte aici care trebuie mentionate. Exista fiber to the cabinet (sau building) si exista fiber to the home.

Prima presupune ca fibra optica ajunge la unitatea de distribuire a Internetului catre abonati (ex.: fibra optica pana in scara blocului), dar pana la acestia legatura se face tot prin cabluri clasice. A doua presupune ca fibra optica ajunge pana in routerul sau dispozitivul utilizatorilor.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri