Samsung a prezentat duminica, la Barcelona, in cadrul expozitiei Mobile World Congress, ceasul "inteligent" Gear 2, succesorul modelului lansat anul trecut, iar compania sud-coreeana se pregateste sa dezvaluie noul smartphone din seria Galaxy S.

Gear 2 va fi disponibil incepand din luna aprilie si este echipat cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung impreuna cu Intel si mai multi operatori de telefonie mobila, printre care Orange si compania japoneza NTT Docomo, relateaza Mediafax.
Noul ceas va ajunge pe piata si cu o varianta low cost, care nu este echipata cu camera foto digitala, a precizat compania. Produsul are un procesor usor mai rapid fata de varianta anterioara si o baterie mai mare, care ar trebui sa-i asigure doua-trei zile de utilizare cu o singura incarcare.
Samsung continua sa se bazeze pe sistemul de operare Google Android, care echipeaza cele mai bine vandute produse ale companiei.
Samsung va prezenta la Barcelona si noul smartphone de top din seria Galaxy S, echipat ca de obicei cu Android, prin care incearca sa revigoreze vanzarile pe segmentul premium, afectate de franarea cresterii pe pietele dezvoltate si succesul iPhone 5s.
Noul Galaxy S 5 va avea un ecran de 5,2 inci, cu rezolutie mai buna fata de modelul precedent. Bateria si camera digitala vor fi de asemenea superioare, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate companiei.
Galaxy S4 a fost lansat anul trecut in cadrul unui eveniment grandios, la Radio City Music Hall din New York. Modelul a fost un succes comercial, insa nu a reusit ratele spectaculoase de crestere obisnuite pana acum pietei smartphone. Lasand deoparte factorii din exterior, precum apropierea pietelor dezvoltate de maturitate si concurenta dura, Samsung a recunoscut ca unul dintre motivele pentru care Galaxy S4 a avut vanzari mai slabe a fost aspectul asemanator cu modelul anterior. Compania a promis ca noul model va aduce un design complet nou.
Decizia de a construi ceasul inteligent pe sistemul de operare Tizen subliniaza angajamentul Samsung fata de acest proiect, compania consolidand in acelasi timp relatia cu Google si sistemul de operare Android. Google si Samsung au semnat in luna ianuarie un acord de licentiere reciproca pe 10 ani a patentelor pe diverse tehnologii in domeniul telefoniei mobile, care include si inovatiile care urmeaza sa fie dezvoltate in aceeasi perioada.
Samsung si partenerii din proiectul Tizen au anuntat in repetate randuri ca vor lansa un smartphone echipat cu noul sistem de operare. Noi produse ar putea fi lansate in timpul Mobile World Congress, care a inceput duminica la Barcelona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri