Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel global, a lansat in mod oficial pe piata noul varf de gama, smartphone-ul Galaxy S5, dar si o serie de accesorii inteligente, printre care Gear 2, Gear Neo si Gear Fit.

Noul terminal mobil se diferentiaza de vechile modele din seria Galaxy printr-o serie de functii si caracteristici noi, cea mai importanta la prima vedere fiind aceea ca este rezistent la apa si praf.
Gratie standardului IP67, noul Galaxy S5 va putea fi folosit cand ploua sau daca este scapat din greseala in apa nu va fi afectat, cel putin asa au precizat oficialii Samsung la prezentarea oficiala a dispozitivului in cadrul Mobile World Congress din Barcelona.
Nu este insa primul smartphone care beneficiaza de aceasta functie, Sony implementand-o inca de la lansarea pe piata a modelului Sony Xperia Z, la inceputul anului trecut.

Reprezentantii Samsung lauda de asemenea si noile capabilitati ale camerei foto cu care vine echipat Galaxy S5. Chiar daca este vorba tot de o camera foto de 16 MP, aceasta beneficiaza de o focus mai rapid – de numai 0,3 secunde si o functie HDR mai imbunatatita.

Chiar daca rezolutia si dimensiunea ecranului au fost foarte putin schimbate, Samsung a imbunatatit capacitatea acumulatorului, oferind o baterie de 2.800 de miliamperi ceea ce ofera pana la 10 ore de browsing web si 12 ore de video playback. De asemenea, Samsung a inclus si o functie noua denumita Ultra Power Saving Mode prin intermediul careia atunci cand smartphone-ul mai are numai 10% din baterie imaginea afisata pe ecranul telefonului devine alb-negru, ceea ce poate oferi pana la 24 de ore de functionare in modul stand-by fara ca telefonul sa se inchida.

Compania sud-coreeana a dotat noul smartphone si cu un senzor de amprentare, similar celui dezvoltat de Apple pe iPhone 5S, care va fi folosit cu precadere la siguranta platilor pe Internet cu mobilul, dar a introdus in premiera pe noul telefon si o functie de citire a batailor inimii, un angajament al companiei pentru a crea un terminal mobil versatil si orientat catre sport si sanatate.
Pe langa smartphone-ul Galaxy S5, Samsung a prezentat si alte trei accesorii inteligente – ceasurile Gear 2, Gear Neo si Gear Fit, toate dispozitivele urmand sa fie puse la vanzare de pe 11 aprilie in peste 150 de tari.

Compania nu a precizat care va fi pretul Galaxy S5 si nici cat vor costa celelalte accesorii inteligente.

Caracteristicile noului Galaxy S5
Display: 5,1 inch Super AMOLED
Rezolutie: Full HD @ 1080x1920p (432 densitate pixeli)
Protectie: Gorilla Glass 3
Procesor: Qualcomm Snapdragon 805 @ 2,5 GHz Krait 400
Memorie: 2GB RAM
Capacitate stocare: 16/32GB + microSD de pana la 128GB
Camera foto: 16 MP @ 4640x3480px (principala) | 2MP (frontala)
Sistem de operare: Android 4.4.2 KitKat
Greutate: 145 grame
Baterie: 2.800 mAh
Culori disponibile: negru, alb, albastru si auriu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri