Achizitia pachetului de 65% din Star Storage, unul dintre cei mai mari furnizori romani pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii, de catre Axxess Capital, compania de investitii a Emerging Europe Accession Fund, va ajuta furnizorul IT sa se extinda la nivel international, a declarat Catalin Paunescu, fondator si CEO al Star Storage.

Potrivit datelor RECOM, Star Storage era detinuta anterior tranzactiei de catre Catalin Paunescu (70%, in timp ce 30% din companie apartinea lui Liviu Gosa). In urma tranzactiei dintre Star Storage si Axxess Capital, Liviu Gosa a iesit din actionariatul companiei.

"Aceasta investitie ne va ajuta sa continuam procesul de extindere pe pietele internationale. Bancile nu mai sunt cel mai bun partener pentru antreprenori, asa ca parteneriatul cu un fond de private equity a fost natural", a declarat pentru wall-street.ro Catalin Paunescu, fondator si CEO al Star Storage.

Prin aceasta tranzactie, Axxess Capital a facut o injectie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii, cat si servicii de infrastructura, imbunatatirea operatiunilor si adoptarea de noi segmente de piata si zone geografice, extinderea IP si activelor sale in tehnologii emergente.

Star Storage a fost infiintata de catre Catalin Paunescu in anul 2000 si a avut venituri de circa 22,2 milioane de euro in 2012, conform celor mai recente de la Ministerul de Finante. In prezent compania are circa 400 de angajati.

“Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltarii afacerilor companiei. Noi credem in perspectivele pe termen lung pentru serviciile si solutiile de management al informatiilor si ne asteptam la o crestere de doua cifre a pietei in urmatorii ani. Suntem optimisti ca experienta noastra de 15 ani in dezvoltarea afacerilor financiare, industriale si de servicii din Romania si Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-si accelera cresterea, a-si consolida pozitia de lider de piata si a-si creste prezenta internationala”, a declarat Horia Manda, managing partner al Axxess Capital.

Axxess Capital este un manager de investitii independent, cu peste 15 de ani de experienta in investitii in mid-market din Europa de Sud-Est si peste 250 de milioane de euro administrate prin trei fonduri de capital privat. Axxess Capital a inchis pana in prezent peste 35 de tranzactii si a facut exit pentru 25 de investitii de capital, in domenii precum servicii financiare, productie, IT & C, retail specializat, FMCG si altele.

Emerging Europe Accession Fund, al treilea fond administrat de Axxess Capital, a devenit operational in noiembrie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri