Ziua a doua a Mobile World Congress 2014 a fost una dedicata in special clientilor, o zi b2b, dar nu au lipsit iesirile la rampa ale unor personalitati marcante din industriile IT si Telecom. Printre "greii" zilei s-au evidentiat CEO-ul Deutsche Telekom si CEO-ul Blackberry, acesta din urma vorbind (si) despre greselile trecutului.

Timotheus Hottges (foto), CEO al Deutsche Telekom, companie care detine in Romania Cosmote si Romtelecom, a iesit ieri la rampa si a declarat intr-un keynote speech ca este nevoie ca Europa sa schimbe mediul de reglementare telecom, pentru ca operatorii si clientii sa poata beneficia cu adevarat de capacitatile tehnologice actuale.
Notand ca in Europa sunt 200 de operatori, comparat cu patru in SUA si patru in China, Hottges a spus ca "in Europa avem un mediu de reglementare care nu ne sprijina", pe masura ce industria telecom se schimba pentru a intampina nevoile in continua schimbare ale clientilor.
In Germania, de exemplu, operatorii nu au voie sa analizeze big data. "Deci toate datele noastre private ies afara din tara", a notat CEO-ul DT.
Hottges a transmis de asemenea un semnal de alarma, subliniind ca ecosistemul aplicatiilor nu evolueaza in Europa la fel de rapid ca in SUA sau in Asia.
De cealalta parte, CEO-ul BlackBerry, John Chen, a iesit la rampa si a recunoscut cateva din greselile trecutului - evident, inainte ca el sa fie numit la conducerea companiei. Intrebat daca BB a pus, poate, prea mult accent pe segmentul consumer lasand la o parte mediul business, Chen a spus ca "da, cred ca este ceva adevar in aceasta afirmatie. Ne-am intins prea mult. Nu totul era bine pus la punct, incat sa ne permitem sa facem acest lucru".
Compania a anuntat la Barcelona doua noi smartphone-uri, nascute in urma aliantei dintre compania americana si Foxconn. Totodata, Chen a spus ca BlackBerry se va axa mult mai mult pe segmentul business si, daca totul va decurge conform planurilor, vor reveni pe break even anul acesta financiar.
Wall-Street.ro va reveni cu date relevante de la Mobile World Congress 2014, Barcelona.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri