Apple a anuntat ca actualul CFO (director financiar), Peter Oppenheimer (51 de ani), se va retrage din activitate in luna septembrie a acestui an, el urmand sa fie inlocuit de catre Luca Maestri, actual vicepresedinte al departamentului financiar.

Tranzitia va incepe din luna iunie, relateaza presa internationala.
La inceputul saptamanii, Oppenheimer s-a alaturat board-ului Goldman Sachs.
“In ultimii 10 ani, de cand Peter Oppenheimer face parte din companie, am reusit sa crestem de la 8, la 171 de miliarde de dolari. Contributia si rolul pe care le-a avut in cadrul companiei, datorate expertizei si leadershipului au condus la succesul inregistrat de Apple in toti acesti ani”, a subliniat Tim Cook, CEO-ul gigantului american.
Viitorul CFO al Apple, Luca Maestri, are o experienta de peste 25 de ani in management financiar, indepliniind si functii de CFO in cadrul altor mari grupuri.
“Cand l-am recrutat pe Maestri in functia de VP financiar la Apple am stiut ca va deveni succesorul lui Oppenheimer”, a mai spus Cook.
Potrivit Forbes.com, Oppenheimer detine aproximativ 5.000 de actiuni in cadrul Apple, iar salariul primit la nivelul anului trecut s-a ridicat la peste 850.000 de dolari, in timp ce compensatiile totale s-au ridicat la peste 2,6 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri