Compania creatoare a popularului joc pentru smartphone-uri Candy Crush Saga, King Digital Entertainment, vrea sa obtina pana la 24 de dolari pe actiune intr-o oferta publica initiala care ar putea aduce companiei 533 de milioane de dolari, relateaza Mediafax, citat de Bloomberg.

Proprietarii King, intre care se afla Apax Partners si firma de investitii Index Ventures, vor vinde 22,2 milioane de actiuni la un pret cuprins intre 21 de dolari si 24 de dolari, potrivit datelor publicate miercuri de companie.

Pretul maxim stabilit in oferta publica initiala evalueaza King la circa 7,6 miliarde de dolari.
King Digital Entertainment, inregistrata la Dublin, va folosi fondurile obtinute prin listarea la bursa din New York pentru finantarea activitatilor curente si investitii.

Candy Crush a adus anul trecut 78% din veniturile King, care este si creatorul jocului Pet Rescue Saga.
Succesul Candy Crush a contribuit la cresterea de 11 ori a veniturilor King in 2013, la 1,9 miliarde de dolari. Profitul a urcat la 567,6 milioane de dolari, de la 7,8 milioane de dolari in 2012.

Compania obtine venituri atunci cand utilizatorii cumpara viata sau continut suplimentar, pentru circa 1 dolar. Aplicatiile functioneaza pe smartphone-uri cu sisteme de operare iOS (Apple), Android (Google), Kindle (Amazon,com), precum si pe Facebook.

Actiunile producatorului de jocuri Zynga au scazut cu 44% de la lansarea ofertei publice initiale a companiei din 2011, iar capitalizarea de piata a coborat la circa 5 miliarde de dolari. Popularitatea jocului Farmville al Zynga, jucat pe Facebook, a scazut in favoarea Candy Crush.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri