Catalysy Romania, unul dintre cele mai importante fonduri locale de private equity si venture capital, a preluat un pachet de 23% din actiunile companiei cu operatiuni GSM Simartis Telecom, prin majorare de capital.

Simartis Telecom este o companie care creeaza si dezvolta propriile produse si servicii pentru operatorii GSM. Produsele sale sunt comercializate la nivel international, cele mai importante fiind Bubble - solutie de mobile marketing si X-menu - o platforma de promovare a serviciilor operatorilor GSM. In 2013, Simartis Telecom a inregistrat venituri de 1,4 mil. euro. "EBITDA nu este un parametru pe care il urmarim - planul este de a scala organizatia, de a crea o forta de vanzari si asta presupune anumite costuri initiale", a declarat Mihai Sfintescu, team leader Catalyst Romania, evitand sa spuna ce profit operational are compania in care a investit.

Investitia se va realiza in doua etape, prima transa a banilor urmand a sosi aceasta saptamana, a doua urmand sa fie virata "imediat ce vor fi atinse unele obiective". Prima transa este de 60% din suma totala. Obiectivele pentru a doua transa sunt "indeplinite sau aproape indeplinite", conform oficialilor fondului de investitii.

Ceilalti investitori sunt cei doi fondatori ai companiei, Alexandru Voiculescu, VP business development, si Razvan Ionescu, CEO al companiei.

"Simartis Telecom are potential de a deveni un competitor global si are un plan de afaceri in concordanta cu prioritatile si evolutia industriei", puncteaza Mihai Sfintescu, team leader Catalyst Romania, doua argumente pentru care au realizat tranzactia.

Obiectivele prioritare ale Simartis Telecom dupa infuzia de capital sunt cresterea vanzarilor la niel international prin dezvoltarea echipei proprii si a retelei de parteneri precum si tintirea a 2 milioane de euro afaceri in 2014, in crestere de la 1,4 mil. euro in 2013. Compania are in prezent peste 15 clienti permanenti, pe trei continente. Printre acestea se numara filiale ale Orange si RCS&RDS.

Compania are in prezent 25 de oameni si va mai angaja patru pana la finalul anului, pe vanzari, pentru a sustine extinderea. Compania tinteste in special America Latina, Africa, apoi Asia si Orientul Mijlociu - "zone cu foarte mare potential de crestere in zona telecom", puncteaza Alexandru Voiculescu, VP business development la Simartis Telecom.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Crestrea Competitivitatii Economice", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Perioada de investitii este de 2-5 ani pentru companiile vizate.

Catalyst Romania finanteaza, cu investitii cuprinse intre 200.000 de euro si 2 mil. de euro IMM-uriautohtone care activeaza in special in domeniile TMT. Alaturi de FEI, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management, companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri