Romanian Business Consult (RBC), un integrator local de solutii IT pentru industria de retail si alimentara, a consemnat in 2013 o cifra de afaceri de 15,6 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de anul precedent, pe fondul extinderii bazei de clienti, conform Mediafax.

"O crestere sanatoasa presupne investitii viabile. Noi am investit in largirea portofoliului de solutii si de parteneri, iar rezultatele se vad. Cresterea portofoliului de solutii a condus la largirea bazei de clienti si, implicit, a veniturilor", a declarat directorul general al RBC, Andrei Bojita, intr-o conferinta de presa.

Printre clientii atrasi in 2013 se numara Tchibo, Jumbo, Continental, Emerson, Lukoil, Noriel si Covalact.

In urma cu trei ani, RBC a castigat un proiect cu Lidl, iar un an mai tarziu a fost semnat un acord cu Profi, care a adoptat solutia companiei. De asemenea, in 2013, RBC a castigat un proiect cu Selgros, unde compania a inlocuit solutia hardware de front office in toate magazinele retelei.

RBC furnizeaza solutiile IT oferite de Wincor-Nixdorf, precum ATM-uri, POS-uri si sisteme de check-out si de scanare, pentru retailerii care activeaza pe plan local, precum magazine alimentare, supermarket-uri, magazine de discount, magazine de tip "do it yourself", magazine de moda si companii de petrol si gaze.

Potrivit RBC, compania are o cota de 87% din piata de retail, solutiile fiind prezente in lanturile Mega Image, Auchan si Carrefour. In domeniul alimentar, reprezentantii companiei estimeaza ca RBC si-a pastrat cota de piata, chiar daca au lipsit proiectele majore.

"In total, putem spune ca RBC a ajutat clientii sa-si deschida in 2013 un numar de peste 300 de magazine", a spus Bojita.

In 2013, RBC si-a extins portofoliul de solutii proprii prin achizitia unei participatii majoritare intr-o companie de software din Timisoara, care a fost rebranduita RBC Logistic Solutions. Produsul principal al acestei companii este o suita de aplicatii WMS (warehouse Management Solutions), cu ajutorul careia compania se adreseaza domeniului de logistica si distributiei.

Pentru acest an, estimarile companiei indica un avans de 12-14% al cifei de afaceri. De asemenea, investitiile vor continua in directia extinderii functionalitatilor aplicatiilor proprietare RBC IQ si pregatirea pentru piata vorbitoare de limba rusa.

RBC si-a inceput activitatea in anul 1991 si este controlata de Marius Andrei Bojita - 48,98% si Export Consult Handelsgesellschaft MBH (Austria) - 51,02%.

Cu sediul in Bucuresti, compania are filiale in Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Chisinau (Republica Moldova).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri