Romania, dar mai ales orasul Cluj, un pol de interes pentru companiile de IT din ultimii ani, pot deveni un hub regional de dezvoltare si cercetare in domeniul tehnologic si medical, a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, prezent in cadrul Cluj Innovation Days.

“Sper ca Romania sa devina un hub al cercetarii si dezvoltarii. Ne aflam la intersectia dintre doua lumi. Noi putem castiga folosind triunghiul de aur, iar aici fac referire la o buna comunicare dintre mediul academic, mediul de afaceri si administratia locala. Prin relatia dintre cei trei poli de interes, <<triunghiul de aur>> poate aduce un succes si bunastare tuturor membrilor comunitatii”, a declarat Valeriu Zgonea.
Prezent la cea de-a doua editie a evenimentul Cluj Innovation Days, eveniment care prezinta planurile proiectului Cluj Innovation City (o initiativa a Cluster IT), seful Camerei Deputatilor a subliniat ca acesta este un proiect vizionar, iar prioritatea va fi creearea de progres a societatii in urmatorii ani.
“Trebuie sa avem o dezvoltare sociala durabila si tocmai de aceea avem nevoie de un ecosistem prietenos. Clujul este astazi un model, Dintr-un proiect pilot, orasul poate deveni un pilon in dezvoltare si cercetare”, a mai spus Zgonea.
La randul sau, Horia Uioreanu a aratat ca scopul clusterului este de a-si depasi barierele, lucru pe care l-a demonstrat in cei aproape doi ani de la infiintare.
“Cluj Innovation City a trecut de stadiul de idee. Proiectul produce efecte. Clujul a devenit capitala in domeniul IT. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini acest proiect. Vrem sa facem din Cluj cel mai important loc pentru dezvoltare in IT”, a spus Presedintele CJ Cluj.
Peste 50 de experti interni si internationali, comisari europeni, autoritati publice, academicieni si oameni de afaceri vor lua cuvantul in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului Cluj Innovation Days (CID), organizat de Cluj IT Cluster la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.
Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintata in octombrie 2012, avand ca membri 30 de companii de IT, 3 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, 8 institutii publice si organizatii catalizator.
Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional IT inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri