Furnizorul de echipamente pasive de retea Reichle & De-Massari AG revine pe crestere, anuntand o cifra de afaceri cu 7,4% (EBIT) mai mare fata de anul anterior. Cresterea globala a fost sustinuta de majoritatea regiunilor, Elvetia ramanand principala piata. Afacerile din Romania au crescut semnificativ pentru prima data dupa 2 ani dificili.

Impulsul de crestere din cea de-a doua jumatate a anului 2013 a consolidat cifra de afaceri la un nivel de 197.3 milioane franci elvetieni (161 mil. euro), cu 7,4% mai mult fata de anul precedent. Profitul operational a ajuns la 5 milioane franci elvetieni (4,1 mil. euro), revenind in zona pozitiva.

Investitiile din ultimii ani directionate in organizarea vanzarilor si concentrarea pe tehnologiile de fibra optica in cele doua segmente strategice - centrele de date si aplicatiile Fiber-to-the-Home (FTTH) - au contribuit in mod pozitiv la aceste rezultate. Pietele in crestere din Asia si Orientul Mijlociu au fost capabile sa furnizeze o crestere de doua cifre si reprezinta acum mai mult de un sfert din cifra totala de afaceri. Cu o cota de piata de 30%, Elvetia a reprezentat o piata stabila si a ramas o zona de mare importanta pentru R&M.

Compania a facut primii pasi importanti pentru imbunatatirea eficientei. Intr-o perioada foarte scurta de timp, cea mai mare parte a productiei de fibra optica a fost trasferata in Bulgaria, in stransa concordanta cu standardele elvetiene de calitate. Mai mult, la inceputul anului a fost lansat un program cuprinzator de management al eficientei. Acest lucru a determinat deja conversia cu succes a unei parti din productie dupa principiile Kaizen.

2013 a fost momentul in care s-au facut investitii precise in dezvoltarea unor noi produse pentru toate domeniile de activitate si adaugarea cu succes in portofoliu a unor solutii destinate centrelor de date. A fost lansat pe piata R&MinteliPhy, sistemul inovator AIM (Managementul Automat al Infrastructurii).

R&M se asteapta ca situatia economica sa se imbunatateasca usor in noul an. Multumita progreselor realizate pana in prezent si a diferitelor masuri in vigoare, compania ramane increzatoare pentru anul financiar 2014.

R&M revine la o crestere semnificativa pe piata romaneasca

Anul 2013 a adus prima crestere consistenta a afacerilor Reichle & De-Massari in Romania dupa 2 ani dificili. Compania a inregistrat o cifra de afaceri cu aproape 50% mai mare fata de anul anterior. Cresterea a fost echilibrata pe ambele segmente strategice: infrastructuri si centre de date pe de o parte, aplicatii Fiber-to-the-Home (FTTH) pe de alta parte. Echilibru a fost si in raportul solutiilor de fibra optica versus cele pe cupru. Majoritatea proiectelor pe fibra optica s-au derulat in zona Telecom si in dezvoltarea de infrastructuri de tip Fiber-to-the-Desk.

“In 2013, ne-am consolidat prezenta pe cateva verticale care sunt in dezvoltare. Solutiile R&M au fost adoptate cu succes in special in zona constructiilor industriale. Avem de partea noastra un raport excelent pret-performanta, principalul impediment in finalizarea proiectelor il reprezinta amanarea imprevizibila a implementarii sau a finantarii”, a declarat Cristina Deac, R&M Romania.

Deschiderea fabricii de fibra optica la Sofia si consolidarea nodului logistic regional in Bulgaria avantajeaza afacerile R&M din Romania prin reducerea timpului de livrare din stoc pana la o zi lucratoare si raspunsul prompt pe proiecte specifice.

Compania are in prezent mai mult de 750 de angajati in peste 30 de tari. In Romania, R&M este prezenta la nivel de birou de reprezentanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri