Autoritatile din SUA au arestat o persoana care este suspectata de a fi preluat informatii privind sistemul de operare Windows 8 pe vremea cand era angajat la Microsoft, ulterior divulgandu-le si incalcand astfel contracte de confidentialitate, scrie TheInquirier.net.

Alex Kibalko, fost angajat Microsoft, a fost angajat timp de sapte ani la gigantul american, perioada in care a inceput sa ridice informatii despre companie si sa le transporte in locuinta personala.

El este acuzat ca ar fi furat elemente din Windows 8 si le-ar fi impartasit cu un blogger francez, care ramane in prezent anonim. Parte dintre dialogurile intre blogger si Kibalko au fost facute publice. “Voi incepe sa divulg incepand de astazi, probabil”, ar fi spus Kibalko. “Hmm…”, a raspuns bloggerul. “Esti sigur ca vrei sa faci asta? Lol.”.

Bloggerul a ridicat un semn de exclamare spunand ca ar putea fi ilegal sa divulgi secrete legate de software si se pare ca acuzatul stia acest lucru.

Dialogul a fost recuperat de pe o adresa de Hotmail. Mai mult, acuzatul ar fi pus la cale si hacking-ul unui server al companiei pentru care lucra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri