Dupa zeci de ani de promisiuni false, realitatea virtuala incepe sa prinda tot mai mult contur. Asa se face ca un start-up denumit Oculus VR, a prezentat un prototip de ochelari denumiti Oculus Rift, capabili sa redea continut similar celui pe care astazi il vedem pe consolele de jocuri Xbox sau PlayStation, in jocurile de pe pe calculator sau tableta.

Concret, Oculus VR este un proiect al unui tanar de 21 de ani care pentru prima data a dezvoltat produsul in anul 2012. Astazi, compania numara peste 100 de angajati.
“In anii ’90 au existat mai multe tentative de lansare a unor astfel de produse. Tehnologia a avansat, multi insa nu i-au dat sperante. Dar viitorul este destul de aproape in aceasta directie”, a declarat Brendan Iribe, CEO-ul Oculus VR pentru Bloomberg.
Tehnologia optica a evoluat, iar in acest moment Sony, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume a prezentat un produs de profil. Este vorba despre“Project Morpheus”, un prototip pentru PlayStation 4, care va veni in sprijinul pasionatilor de jocuri care folosesc.
Ambele companii mai au insa mult de asteptat pana cand se vor putea lansa in mod oficial pe piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri