Grupul chinez ZTE, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente telecom, va deschide, pana la sfarsitul lunii septembrie, intr-un oras din vestul Romaniei, un centru de servicii pentru monitorizarea retelelor telecom din 23 de state europene.

"Centrul va deveni operational pana la finele lunii septembrie a acestui an si va fi deservit de aproximativ 250 de angajati. Deja au fost recrutate circa 220 de persoane, care in prezent urmeaza cursuri de instruire. Centrul va fi deschis intr-un oras situat in vestul Romaniei si va furniza servicii de monitorizare a retelelor operatorilor din 23 de state membre si non-membre ale Uniunii Europene", a declarat joi directorul general al ZTE Romania, Lorian Vintila, prezent la un eveniment de specialitate.

El a adaugat ca deschiderea centrului este parte a unui program de investitii de circa 100 milioane de euro, care se va derula pana in 2015. Programul mai prevede deschiderea unui centru de servicii in sudul Romaniei si a unei linii de productie, informeaza Mediafax.

"Cele doua obiective sunt programate pentru anul 2015", a mai spus Vintila. In august 2011, Ministerul pentru Societatea Informationala a anuntat ca ZTE intentioneaza sa deschida in Romania o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru.

"Reprezentantii ZTE si-au manifestat interesul de a extinde investitiile in Romania, in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precizand ca doresc sa deschida in tara noastra o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru", se arata intr-un comunicat al institutiei din 24 august 2011.

ZTE Corporation a fost infiintata in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari. ZTE produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri