Presedintele ZTE Corporation, Shi Lirong, i-a propus vicepremierului Liviu Dragnea infiintarea unui joint-venture pentru un proiect de cloud computing, iar acesta, la randul sau, a invitat compania chineza sa dezvolte in Romania un centru european de interconectare a retelelor telecom.

"In viitorul joint-venture va fi prezent ZTE si o firma din Romania, de stat sau privata. Acest proiect, daca se va concretiza, se va derula in viitorul parc tehnologic din Romania destinat firmelor chineze, unde ZTE a fost invitata sa participe. La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea i-a propus sefului ZTE Corporation infiintarea in Romania a unui centru european de interconectare a retelelor de telecomunicatii, similar celui din Frankfurt, cel mai important din Europa, unde sunt conectati toti operatorii de profil", a afirmat seful ZTE Romania, Lorian Vintila, prezent la un eveniment de specialitate.

El a precizat ca propunerile discutate in China de presedintele ZTE Corporation si vicepremierul Liviu Dragnea pot fi puse in practica numai cu respectarea legislatiei Romaniei. Prin cloud computing se intelege o retea de calcul de date bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob, poate fi utilizata prin intermediul unui aplicatii de acces la Internet (browser web) fara a instala nici un alt program, scrie Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a efectuat o vizitat de lucru in China in perioada 20-26 martie. In timpul vizitei, Dragnea a invitat ZTE si Huawei sa fie prezente in primul parc tehnologic din Romania destinat firmelor chineze, constructie convenita de ministerele de resort ale celor doua state si care va fi realizata intr-o zona "nu foarte bogata".

"Am transmis conducerii Huawei o solicitare din partea prim-ministrului Victor Ponta pentru ca Huawei sa fie prezenta in primul parc tehnologic pe care vrem sa-l realizam impreuna cu partenerii chinezi, ca rezultat al memorandumului semnat intre Ministerul Economiei din Romania si Ministerul Comertului din China (...) Pentru noi ar fi important ca in primul parc tehnologic pe care vrem sa-l facem cu partenerii chinezi sa fie companii de dimensiunea si prestanta Huawei. Sa speram ca invitatia noastra va fi acceptata", a spus Dragnea, vineri, 21 martie, la finalul discutiilor cu managementul acestei companii, la Shenzhen.

El a precizat ca cele doua parti au convenit sa faca un studiu de fezabilitate si trebuie sa ajunga la un acord comun in ceea ce priveste alegerea unui oras din Romania, situat intr-o zona "nu foarte bogata". "Singurul lucru pe care eu l-am cerut colegilor de la Ministerul Economiei, domnului ministru Nita, este sa tina cont ca acest parc tehnologic ar trebui sa fie amplasat intr-o zona nu foarte bogata, adica sa folosim realizarea acestui parc si pentru dezvoltarea unei zone mai putin dezvoltate. In rest, colegii din minister impreuna cu cei China vor decide care este cea mai buna locatie, vor tine cont si de infrastructura, de legaturile de comert, de aprovizionar", a spus Dragnea.

Vicepremierul Dragnea este coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.

ZTE Corporation a fost infiintat in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicatii listat la bursa din Hong Kong si la cea din Shenzhen. Compania chineza produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri