Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a deschis un nou birou de consultanta si vanzari in Atlanta, SUA.

Deschiderea face parte din strategia de extindere a Endava la nivel global, care pana in prezent s-a concretizat in crearea de centre de dezvoltare in Europa de Est, in Romania, Republica Moldova si Macedonia, cat si deschiderea de centre de consultanta si vanzari in Europa de Vest si Statele Unite, in Londra, New York, Frankfurt si Glasgow.

Operatiunile centrului din Atlanta vor fi conduse de Denise Reese, care a preluat functia de Business Development Executive.

Denise Reese s-a alaturat Endava dupa ce a petrecut mai mult de 10 ani in departamentele de vanzari si parteneriate strategice a mai multor companii mari de IT cu activitate internationala. A ocupat functii atat in SUA cat si in Europa, unde a fost implicata in incheierea unor parteneriate in valoare de milioane de dolari in principal cu clienti din domeniile Retail, Transporturi si Administratie Publica.

„Obiectivul nostru este de a transforma Atlanta intr-o locatie strategica pentru Endava si de a crea un model care sa poata fi reprodus pe masura ce ne vom creste prezenta in SUA”, a spus Denise Reese.

Compania beneficiaza de colaborarea cu clienti care solicita proiecte IT complexe, in completare la locatiile de offshore traditionale, dar si pentru externalizarea in Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern. Intr-o piata de outsourcing IT aflata intr-o crestere exponentiala si care trece printr-o schimbare majora, odata cu maturizarea modelelor operationale, Endava are profilul partenerului IT cautat de clienti – un furnizor care poate indeplini cerinte specifice si se poate adapta usor pentru a opera intr-un mediu aflat in continua schimbare.

Anul trecut, 87% dintre proiectele Endava au fost livrate de centrele din Europa de Est, care sunt foarte bine pozitionate pentru a oferi suport clientilor la nivel international, beneficiind de existenta unei comunitati IT cu competente ridicate, competentele lingvistice si apropierea culturala, respectiv fusul orar compatibil cu cel al clientilor si conexiunile bune pentru zboruri catre marile capitale europene.

Peste 60% din veniturile Endava provin din proiecte livrate clientilor din industria serviciilor financiare – in special din domeniul platilor electronice, asigurarilor si serviciilor bancare. Restul veniturilor sunt generate de colaborarea cu clienti din domeniul media & publishing, retail, telecomunicatii, pentru care Endava detine o expertiza avansata.

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajati in 11 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Romania, Republica Moldova si Macedonia, si o cifra anuala de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline (50 de milioane de euro).

Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi banci, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Compania este specializata in livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri