Dupa mai bine de doisprezece ani, cortina a cazut peste Windows XP, Microsoft retragand suportul tehnic si de securitate. In schimb, compania prezinta intr-un scurt film nostalgic povestea si omul care au stat in spatele celui mai popular wallpaper din toate timpurile, scrie Time.

Intr-un material video lansat in zoua in care Microsoft a retras suportul tehnic si de securitate pentru Windows XP, compania l-a intervievat pe omul care a realizat fotografia intitulata “Bliss” (Fericire). Charles O’Rear, un fost fotograf al National Geographic, povesteste ca se afla intr-o calatorie prin Napa Valley, in nordul San Francisco, cand a decis sa se opreasca pentru a fotografia peisajul rustic, in 1996. Cativa ani mai tarziu, Microsoft a cumparat fotografia pentru Windows XP. O’Rear isi aminteste ca Microsoft i-a asigurat transportul catre sediul companiei pentru a livra personal fotografia.

“Nu mi-am imaginat niciodata ca va fi folosita ca wallpaper”, spune Charles O’Rear in materialul video. Lucrurile au mers chiar mai departe, fotografia fiind intens promovata in campania de lansare pentru Windows XP si a sfarsit prin a fi vizualizata de milioane de utilizatori de calculatoare din intreaga lume.

Windows XP

Microsoft sustine ca fotografia a fost vazuta de peste un miliard de oameni. “Oricine, cu varsta de 15 ani in sus isi va aminti aceasta imagine pentru tot restul vietii. M-as bucura sa cred ca oamenii au simtit fericire privind o fotografie facuta de mine”, a completat O’Rear.

In lipsa actualizarilor, calculatoarele care ruleaza sistemul de operare Windows XP pot deveni vulnerabile la virusi si alte programe care afecteaza securitatea si confidentialitatea datelor.

Autoritatile romane au platit pentru utilizarea licentele Microsoft in perioada 2004-2009 peste 100 milioane de dolari, la care se adauga inca 100 milioane de euro pentru intervalul 2009-2012, iar pana in 2015 vor mai achita alte 40 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de MSI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri