Rusia vrea sa construiasca 50 de statii de colectare de date in 36 de tari pentru dezvoltarea Sistemului Global de Navigatie prin Satelit (GLONASS), a declarat seful administratiei prezidentiale, Serghei Ivanov, citat de RIA Novosti si dat publicitatii de Mediafax.

GLONASS este echivalentul rusesc al Sistemului de Pozitionare Globala (GPS) al Statelor Unite, precum si al celui dezvoltat in prezent de UE, Galileo.

"Vom continua sa promovam tehnologiile GLONASS pe piata globala. Vom creste competitivitatea serviciilor de navigatie. In acest scop, vom crea un sistem de masuratori la sol in afara tarii. Ideal, am vrea sa avem 50 de statii de colectare de date in 36 de tari. O astfel de prezenta ar garanta o functionare mai stabila si mai precisa a GLONASS", a spus Ivanov, prezent la un forum organizat la Moscova.

Rusia intentioneaza, de asemenea, sa infiinteze un spatiu comun de navigatie prin satelit cu Belarus si Kazahstan.

Sistemul GLONASS a devenit operational in 1993 si furnizeaza informatii in timp real privind pozitionarea si viteza obiectelor la sol in aer si pe mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri