Diminuarea pirateriei software cu 10 procente in Romania poate duce la crearea a mii de locuri de munca, in urmatorii ani, arata un studiu al Business Software Alliance. In prezent, rata pirateriei software in Romania este de 74 %.
Studiul BSA precizeaza ca reducerea cu 10 procente a ratei pirateriei software, in Romania, intre 2006 si 2009, poate duce la crearea a peste 3.000 locuri de munca in IT, bine platite, contributii suplimentare de 670 milioane la PIB si de asemenea, contributii suplimentare de 76 milioane dolari la veniturile provenite din taxe, pentru a sprijini serviciile guvernamentale, informeaza Rompres.

De asemenea, cercetarea globala independenta, realizata de International Data Corporation (IDC), a aratat ca reducerile ratei de piraterie software la utilizatorii casnici poate duce la cresterea semnificativa a sectorului IT.

Uniunea Europeana (UE), cu cel mai mare sector IT din lume, dupa America de Nord, are o industrie IT de 311 miliarde de dolari, care contine 365.000 de companii, 2,5 milioane de angajati, contribuie cu aproximativ 25 de miliarde de dolari la veniturile provenite din taxe aditionale si adauga inca 155.000 de locuri de munca in IT. Industria IT din Romania era evaluata de IDC la peste 800 de milioane dolari pentru anul 2004.

IDC arata ca sectorul local de IT din Romania include, in momentul de fata, peste 11.000 de persoane angajate si contribuie cu 124 de milioane dolari la veniturile provenite din taxe.

Uniunea Europeana a adoptat in 2004 Enforcement Directive, directiva menita sa ofere instrumentele si indrumarea pentru Statele Membre necesare in protejarea si sprijinirea industriilor lor creative, prin legi de copyright. BSA considera ca beneficiile economice evidentiate in acest studiu pot motiva guvernele europene sa foloseasca ocazia de a evalua legile si sistemele lor de protectie a dreptului de autor, de a analiza industria si sa faca pasii necesari pentru a-si intari legislatia pentru copyright si proprietate intelectuala

Marti a inceput, la Bucuresti, un Congres Regional pentru Combaterea Contrafacerii si Pirateriei care reuneste reprezentanti ai guvernelor din 46 de tari, ai mediului de afaceri si ai celor mai cunoscute organizatii cu rol de protejare a proprietatii intelectuale.

Organizarea acestui Congres la Bucuresti confirma angajamentul Romaniei de a raspunde exigentelor europene in domeniu, a afirmat in deschidere premierul Calin Popescu-Tariceanu. Acesta a atras atentia ca sunt necesare astfel de aliante solide atat la nivel national, cat si regional si global, astfel incat "riposta fata de agresivitatea acestor forme de contrafacere si piraterie sa fie cat mai ferma, cat mai extinsa si cat mai robusta".

Congresul Regional pentru Combaterea Contrafacerii si Pirateriei cu tema "Cooperare eficienta - rezultate vizibile" a fost organizat de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri