SCC a obinut un venit de 2.12 miliarde € pân la nivelul lunii Martie 2014, o cretere de 9.5% comparativ cu aceeai perioada a anului trecut. EBITDA a crescut cu 93% pân la 38.9 milioane €. Meninând acelai trend, exceptând cesiunile i achiziiile, EBITDA a atins 41.6 milioane €.

SCC Romania si-a vazut veniturile crescand cu 72 % si a livrat un EBITDA de 0.7 milioane €. Pe parcursul anului, numarul de angajati a crescut la 600 in cele doua locatii din Iasi respectiv Bacau La nivelul anului 2015, se intrevede o crestere de pana la peste 900 de persoane in Romania.

Divizia de „Managed Services” a reusit semnarea unor contracte cu noi clienti in acelasi timp cu pastrarea celor mai vechi (reinnoiri de contracte), multe dintre aceste proiecte intrand deja in activitate operationala in a doua parte a anului si pozitionand grupul SCC pentru un 2014 de exceptie.

Contracte multi anuale si cu valori de multe milioane de lire sterline, atat in cazul noilor clienti cat si cu privire la reinnoirea contractelor celor deja existenti, acestea sunt cateva reusite de marca sustinute de SCC Romania, unde putem enumera clienti precum : Wales&West Utilities, GIST, BOC, CMS Cameron McKenna si Price Forbes.
Veniturile SCC UK au crescut cu 13% pana la 914.6 milioane € si 20.8 milioane € EBITDA, cu 27% mai mult decat in anul precedent - cu o puternica dezvoltare pe segmentul de servicii, de pana la 12%.

Si SCC Franta s-a bucurat de o crestere a veniturilor cu 5% pana la 1.03 miliarde € inregistrand totodata cel mai bun nivel al EBITDA de pana acum, in valoare de 18.3 milioane €. Grupul francez a obtinut numeroase contracte cheie atat in sectorul public cat si cel privat si va intra in anul fiscal 2015 cu o strategie bine definita pentru a putea duce segmentul de servicii la nivelul de 182.6 milioane € in urmatorii ani.
Cu toate ca SCC Spania a inregistrat un declin al veniturilor de 5% pana la 48.7 milioane €, profitul a crescut si business-ul a livrat un EBITDA imbunatatit de 0.6 milioane €. Echipa a ramas concentrata pe tranzitia catre un model de business axat pe servicii si vedem semne de redresare atat in economie cat si in oportunitatile noastre.
In ultimul an fiscal, SCC a castigat o serie de premii globale din partea mai multor companii partenere, printre care se numara HP si Oracle.

Intr-un comentariu, James Rigby, CEO-ul SCC, mentioneaza : “Sunt incantat de rezultatele din acest an. Ca urmare a vanzarii diviziei SDG la finele anului 2012, aceste rezultate demonstreaza focus-ul nostru reinnoit asupra SCC ca urmare a analizei detaliate a strategiei de grup si ne plaseaza ferm pe drumul spre obiectivul financiar interimar de 61 milioane € EBITDA. Obtinerea contractelor de servicii reprezinta cea mai mare realizare a noastra si suntem recunoscatori clientilor pentru increderea pe care o acorda viziunii si principiilor noastre de business. Sint multumit in special de cresterea realizata pe segmentele de servicii Cloud si cele furnizate de centrul de servicii din Romania” .

Privind inainte catre urmatorul an fiscal, si avand in spate cel mai bun an prin prisma contractelor de servicii castigate, SCC se afla intr-o pozitie ideala pentru a-si continua evolutia atat prin crestere organica cat si prin achizitii strategice.
Rezultatele financiare complete vor fi publicate in septembrie 2014.

Despre SCC
Sustinem business-ul clientilor prin planificarea, furnizarea, integrarea si coordonarea departamentului lor IT. Facem ca IT-ul sa functioneze prin parteneriate, cunoastere si pasiune: SCC este furnizor dovedit de servicii si infrastructura IT pentru companii de top din Europa in ultimii 40 de ani.

Veniturile grupului de firme SCC au o crestere de 9.5% pana la 2.12 miliarde €;
-EBITDA (venitul inainte de dobanzi, rate, deprecieri si amortizari) al Grupului SCC s-a majorat cu 93% datorita unei cresteri record de contracte de servicii si de venituri recurente;
-Doar veniturile SCC Romania au crescut cu 72%;
-600 de angajati in prezent in Iasi si Bacau;
-Se estimeaza ca in anul fiscal 2015 numarul de angajati al SCC Romania va creste la peste 900;
-Cresterea Grupului SCC va continua avand drept tinta atingerea unui venit EBITDA de 61 milioane €

SCC este detinuta de catre Rigby Group, care are divizii in tehnologie, aeroporturi, hoteluri, servicii financiare, servicii imobiliare si aviatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri