Lenovo a depasit pentru prima data Apple la vanzarile de PC-uri in SUA, cel putin asta reiese dupa publicarea celor mai noi date ale producatorului chinez, care a avut un ultim trimestru foarte bun, comparativ cu evolutia pietei, scrie presa internationala.

Desi vanzarile de PC-uri Mac ale Apple au continuat sa creasca in ciuda scaderii pietei de profil, Lenovo a reusit sa depaseasca numarul de vanzari ale concurentului american, reusind sa se instaleze in topul producatorilor de PC-uri piata din SUA.

Chinezii de la Lenovo au raportat venituri si profit consolidate pentru anul trecut si sustine ca numarul de livrari de PC-uri l-a depasit pe cel al Apple, instalandu-se pe pozitia a treia in piata, dupa gigantii HP si Dell. Grupul Lenovo a raportat venituri de 38,7 miliarde de dolari, o crestere de 14% fata de anul precedent si un profit de 817 milioane de dolari, in crestere cu circa 30%, ceea ce a consemnat vanzarea a numai putin de 55 de milioane de PC-uri, 50 de milioane de smartphone-uri si 9,2 milioane de tablete la nivel global.

Lenovo domina piata de PC-uri la nivel global de mai bine de un an, in special datorita extinderii gamei ThinkPad, care a crescut constant, dar si pe segmentul tabletelor care nu vin echipate cu sistemul de operare Windows sau vanzarilor de smartphone-uri. Lenovo a anuntat la inceputul acestui an achizitia Motorola, in schimbul sumei de circa 3 miliarde de dolari, achizitie care va consolida si mai mult pozitia chinezilor pe piata smartphone-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri