ZeniMax Media a dat in judecata producatorul de casti pentru realitate virtuala Oculus, publisherul de jocuri video considerand ca i-au fost furate secrete comerciale in timpul dezvoltarii headset-ului de gaming, scrie Ibnlive.com.

Oculus a fost achizitionat recent de Facebook pentru suma de 2 miliarde de dolari.

ZeniMax si subsidiara sa id Software au dat in judecata Oculus si pe cofondatorul sau Palmer Luckey printre altele si pentru ca ar fi “furat” angajati de la ZeniMax, printre care si pe John Carmack pentru a “castiga acces neautorizat la secrete comerciale”.

Cazul a atras atentie partial datorita implicarii numelui Carmack, omul care a primit credit pentru unele productii precum jocurile video Quake si Doom. El lucreaza acum la Oculus si s-ar putea ca acesta sa fi dezvaluit, ilegal, secrete comerciale, acuza ZeniMax.

Oculus se apara spunand ca ZeniMax nu a contribuit in niciun fel, direct sau indirect, la tehnologiile dezvoltate de ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri