Guvernul de la Beijing face presiuni asupra bancilor din China sa inlocuiasca serverele produse de International Business Machines (IBM) cu branduri produse la nivel local, potrivit unor surse citate de Bloomberg si date publicitatii de agentia Mediafax.

Presiunile Chinei in sectorul bancar reprezinta o noua escaladare a disputei cu Statele Unite privind acuzatiile de spionaj economic aduse mai multor ofitei chinezi. Agentii guvernamentale, inclusiv banca centrala si Ministerul de Finante, verifica daca dependenta bancilor comerciale de serverele IBM pune in pericol securitatea financiara a tarii, au afirmat patru surse.

Analiza autoritatilor din China se inscrie unei actiuni mai ample de raspuns la inculparea de catre SUA a cinci ofitei chinezi pentru spionaj economic impotriva a sase companii americane. Guvernul de la Beijing a anuntat, saptamana trecuta, ca va verifica companiile de telecomunicatii care desfasoara operatiuni in tara, iar Financial Times a scris ca autoritatile au cerut companiilor de stat sa renunte la orice legaturi cu firmele de consultanta americane.

Rezultatele analizei asupra utilizarii serverelor IBM de catre banci vor fi transmise unui grup de lucru asupra securitatii internetului condus de presedintele Xi Jinping, au spus sursele. Reprezentanti ai Bank of China, China Construction Bank si Industrial & Commercial Bank of China au refuzat sa comenteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri