Mii de utilizatori au cazut in capcana unor escrocherii care le promit mai multi fani (followeri) pe Twitter in schimbul datelor de autentificare in retea, dupa ce un grup de infractori a exploatat platforma de autentificare a retelei, TweetDeck si sectiunea Trends, anunta Bitdefender.

Escrocii, care ar putea fi din Turcia, profita de nerabdarea utilizatorilor de a castiga vizibilitate pe platforma. In ultima luna, au inregistrat zeci de site-uri similare pe domenii de top precum .com, .net si .us. Grupul de infractori promite followeri pe Twitter gratuit sau contra cost in schimbul credentialelor de autentificare ale utilizatorilor.

Cei care acceseaza optiunea ’’gratuita’’ obtin imediat 20 de fani care ii urmaresc pe Twitter – utilizatori legitimi sau profiluri false care fac parte dintr-o retea de tip bot. Ei sunt abonati automat la sistem fara a li se cere permisiunea, devenind la randul lor fanii altor 100 de utilizatori.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri