72% dintre companiile de marime medie din Romania considera ca social media este un element important al unui software de business management, iar 66% ar vrea sa investeasca in software bazat pe cloud, rezulta dintr-un studiu al Sage, producator de servicii si solutii de business si management. Doar 2% dintre companiile locale au spus ca NU sunt interesate de componenta social media.

La studiu au participat 600 de manageri IT din companii din UE dintre care 100 din Romania. In medie, fiecare dintre cele peste 222.000 de companii de marime medie din Europa “irosesc anual 43.000 de euro” prin faptul ca nu utilizeaza software-urile de business la intreaga capacitate. Per total toate companiile din regiune risipesc 9,6 miliarde de euro.

Studiul efectuat de Sage a mai aratat ca multe companii care investesc in implemetarea soft-urilor de business management nu reusesc sa le foloseasca la capacitatea maxima. In Romania, 40% din respondenti au spus ca programele “au prea multe functionalitati in raport cu nevoile lor” si tot 40% au mentionat lipsa training-ului in folosirea programelor respective.

In raport cu situatia din Romania, motivele pentru care tari ca Germania sau Marea Britanie nu folosesc in intregime programele softwear de business management sunt lipsa cererii din partea clientilor, lipsa training-urilor si existenta altor soft-uri, care le dubleaza pe cele deja existente.

Cum arata prioritatile business ale companiilor romanesti

Cresterea eficientei in business este principalul factor de interes pentru managerii din Romania, 70% dintre acestia fiind interesati de acest factor, peste media din alte state europene care au participat la studiul Sage (56% in cazul acestora).

Pe plan secund se situeaza controlul costurilor (66% in cazul Romaniei, 57% in cazul UE) si atragerea de noi clienti (66% in Romania si 47% in alte state).

In urma studiului, s-a mai constat ca 28% dintre companiile din Romania folosesc solutia ERP a companiei Sage ERP X3, 36% ar vrea sa o implementeze in investitii viitoare, iar 2% nu sunt interesate de ea.

Pretul pe licenta a solutiei Sage ERP este de circa 1400 euro. Targetul producatorului se axeaza pe companiilor medii si vizeaza 500 de angajati in Romania si 1000 de angajati in Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri